Home Trekking Wandelen in de Belgische Eifel? Wonderbaarlijk

Wandelen in de Belgische Eifel? Wonderbaarlijk

0
Wandelen in de Belgische Eifel? Wonderbaarlijk
Wandelen in de Belgische Eidel GR56

Dichtbebost en dunbevolkt, dat is wat me van wandelen in de Belgische Eifel altijd is bijgebleven. Als gebied maakt het onderdeel uit van de oostelijke Belgische Ardennen, tegelijk vormt het ook de overgang naar de Duitse Eifel, vandaar dus de naam. Wandelen in de natuurrijke omgeving is altijd een wonderbaarlijke belevenis.

We zochten drie wandelingen voor je uit: een korte van 2,5 km, een langere van 12 km en een grote lus van 164 km. Drie keer wandelen in de Belgische Eifel dus met telkens als uitvalsbasis St. Vith.

3 x wandelen in de Belgische Eifel

De korte wandeling: arboretum van Sankt Vith

Een ideale wandeling om met kleine kinderen te doen, of voor op een ‘rustdag’. De didactische route volgt een bospad over een lengte van 2,5 km. Langsheen de weg bevinden zich verschillende naald- en loofbomen en struiken van over de hele wereld. Er staan verklarende borden in drie talen. Kinderwagens kunnen gewoon mee. Informatie via +32 (0) 80 22 80 52 of loop ter plaatse binnen bij het Toeristisch Agentschap Oost-België.

De langere wandeling: route nr 22

Deze 12 km lange wandeling begint op dezelfde plek als de vorige. Na de didactische route volg je de rode ruit op een witte achtergrond. Onderweg zie je het eeuwenoude kruis van St-Hubertus (opgericht in 1672) en volg je een stukje van de oude spoorlijn Born-Vielsalm. Daarna doorkruis je het bosgebied Stibuir. Hier kom je vele streekeigen geologische formaties en planten tegen. De fauna die er leeft, is typisch voor de Ardennen: herten, reeën, everzwijnen en vossen. Meer info op de site van Wallonië-Brussel Toerisme.

De lange wandeling: GR56

Wie niet genoeg kan krijgen van wandelen en de omgeving is er de GR56, een langeafstandswandeling van 164 km die vertrekt in Sankt Vith. Het is een van de oudste GR-paden in ons land en loopt in tegenstelling tot de meeste andere GR-routes niet van A naar B, maar maakt een lus doorheen de Eifel, de Hoge Venen en de Oostkantons. Meer info en kaarten op www.groteroutepaden.be.

Wandelen met kinderen in België? Dan hebben we nog wat extra tips.