Kamperen voor beginners: kampeertoilet

kamperen-voor-beginners-kampeertoilet
Een kampeertoilet

Een inkopper volgens ons, maar toch lijkt nog niet iedereen het begrepen te hebben. Daarom het antwoord op: “Wat betekent ‘Laat geen sporen na’ precies? Wat met de WC? Is er een kampeertoilet”

Je wandelt door een mooi landschap, soms door natuurreservaat, soms over privédomein (we zijn geen heiligen). Bezorg je medewandelaars geen slechte naam: sluit alle hekken die je opendoet en neem al je afval mee. Zorg dat je altijd een paar plastiek zakjes bij je hebt, want je moet soms lang met afval blijven lopen. Laat geen sporen na betekent dus letterlijk wat het zegt: laat echt niets achter, doof een eventueel vuur goed, ruim de kampeerplek indien nodig wat op…

Het kampeertoilet

En dan de meest prangende vraag: wat doe je met de wc en vooral met het wc-papier? Is er geen kampeertoilet? Graaf dan altijd een putje met een schepje of een steen en doe daar je ding in. Daarna zijn er twee opties om van het wc-papier af te geraken: je begraaft het of je steekt het in brand. Begraven lijkt een goede optie, maar als je plichtsbewust een putje graaft is het niet leuk om oud, halfvergaan wc-papier van je voorganger tegen te komen. Het papier kan ook altijd worden opgegraven door dieren. Verbranden is een goed alternatief als je een aansteker bij je hebt. Had ik al gezegd dat verbranden niet aan te raden is in kurkdroge graslanden?

Lees het antwoord op de volgende veelgestelde kampeervraag: Waarop moet ik letten als ik ga wildkamperen?

komoot