Home Anders Outdoor Banff Mountain Film Festival in België van 7/3 tot 22/4

Banff Mountain Film Festival in België van 7/3 tot 22/4

0
Banff Mountain Film Festival in België van 7/3 tot 22/4
Banff Mountain Film Festival 2017 - Poumaka

Van 7 maart tot 22 april toert het Banff Mountain Film Festival door België en Luxemburg. Op 11 verschillende locaties krijg je telkens ongeveer drie uur lang een uitgekiende selectie avonturenfilms te zien met de bergen als centraal thema. Als hét magazine voor de avontuurlijke buitensporter is Far Out uiteraard een trotse sponsor.

Wat is het Banff Mountain Film Festival eigenlijk?

Het Banff Mountain Film Festival is al meer dan 40 jaar een pretigieus filmfestival voor avonturenfilms met de bergen als centraal thema. Het wordt sinds 1976 elk jaar in november georganiseerd en heeft zijn naam te danken aan het dorp waar de eerste vertoning plaatsvond, Banff, in de Canadese Rocky Mountains. Ondertussen worden de films vertoond in 42 landen waar ze in totaal meer dan 800 000 bezoekers lokken. Alle vertoningen worden omkaderd door podiumanimaties, ontmoetingen, en vinden plaats in een supergezellige sfeer. In België strijkt het festival voor het negende jaar op rij neer.

Waar en wanneer zijn de films in België te zien?

Na Gent (de Bijloke, 16/3) en Brugge (Lodewijkscollege, 17/3) is het vijf dagen op rij de beurt aan Brussel (Wolubilis, 14-18/3). Vervolgens trekt de ploeg achtereenvolgens naar Namen (16/3), Hasselt (Cultuurcentrum, 20/3), Luik (24/3), Braine L’Alleud (25/3), Antwerpen (De Roma, 28/3), Mons (30/3), Luxemburg (4/4) om op vrijdag en zaterdag te eindigen in Leuven (Stuk, 21-22/4). De vertoning start steeds om 20 uur, met een interval van goed twintig minuten, en duurt tot 23 uur.

Welke avonturenfilms staan er dit jaar op het programma?

De officiële selectie voor het Banff Mountain Film Festival dit jaar bevat films uit alle hoeken van de wereld. Onze favoriet is Poumaka (USA, Filmmakers Andy Mann en Keith Ladzinski). Het verhaal volgt de Amerikaanse bouldering kampioene Angie Payne die alles wat kent achterlaat wanneer ze de Frans-Polynesische jungle intrekt met veteraan klimmer en ontdekkingsreiziger Mike Libecki in de hoop te Poumaka Toren.

Erg bijzonder is Mira (Hing kong, Filmmaker Lloyd belcher) over een meisje dat opgroeit in een veraf gelegen bergdorpje in Nepal. Ze droomt van succes in de loopsport, ondanks alle uitdagingen die zij en andere Nepalese meisjes moeten aangaan. Haar doorzettingsvermogen en talent spatten van het scherm af.

De andere films die in belgie worden vertoond zijn Ruin & Rose (freeskiën in Whistler), The Super Salmon (zalmtrek in Alaska), Locked In (kajakken in Papoea-Nieuw-Guinea), Ace and the Desert Dog (60 dagen in een canyon in Utah), max your Days (zomerpret in het Oosten van Canada) en Danny McAskill’s Wee Day Out (mountainbiken in Edingburgh)

Waar koop ik tickets en wat kosten ze?

Voorverkoop: € 16,50 via plaats van vertoning/website van de locatie
Aan de deur: € 19, indien nog beschikbaar

Het volledige programma en meer informatie vind je uiteraard op de site van het Banff Mountain Film Festival zelf. De trailer hieronder.

https://vimeo.com/194282958