Home Anders Outdoor Actieve vakantie op Gran Canaria

Actieve vakantie op Gran Canaria

0
Actieve vakantie op Gran Canaria
Actieve vakantie op Gran Canaria

Op het eerste gezicht lelijk en vergeven van toeristen, maar deze populaire vakantiebestemming heeft veel meer te bieden dan stranden, zee en zon. Eigenlijk is het een miniatuurcontinent, met een variatie aan microklimaten, en door Unesco erkend als biosfeerreservaat. Je wandelt er van woestijnlandschap tot bergen en tussen zowel palmbomen als in dennenbossen. Ingrediënten te over voor een actieve vakantie op Gran Canaria.

Gelukkig komt de overgrote meerderheid van de toeristen niet veel verder dan een paar kilometer van zijn vakantieverblijf, wat wil zeggen dat je – zeker buiten de piekperiodes – zonder moeite een heel andere actieve vakantie op Gran Canaria ontdekt. Op de mountainbike raden we het berggebied van Inagua aan. De zuidwestroute meet 70 km en bijna 3000 hoogtemeters (waarvan 1770 in dalende lijn). Trailrunners kennen het eiland waarschijnlijk van de TransGranCanaria, die jaarlijks rond einde februari plaatsvindt. Er zijn verschillende versies, van een familierun van 17 tot de ultieme wedstrijd voor ultrarunners die gul 265 km meet. Een mooi glooiende route is de 3-damstrail (Las 3 Presas) in het centrum van het eiland. In 24 km loop je langs drie dammen en doe je evenveel stijgende als dalende hoogtemeters aan (2800 in totaal). Andere mogelijke avontuurlijke activiteiten zijn onder andere klimmen, paragliden, canyoning, ziplinen, benjispringen en kamelentochten.

Actieve vakantie op Gran Canaria praktisch

  • Wat kan je er doen? Wandelen – hiken – fietsen – mountainbiken – klimmen – canyoning – ziplinen – paragliden – duiken (en meer)
  • Taal: Spaans
  • Beste reistijd: september tot juni
  • www.hallocanarischeeilanden.com

Op zoek naar een andere eilandbestemming?