Home Lees Far Out Online 2017 Start to mountainbike: stap voor stap naar een volleerd biker

Start to mountainbike: stap voor stap naar een volleerd biker

0
Start to mountainbike: stap voor stap naar een volleerd biker
Start to mountainbike (c) Trage Wegen vzw

Je vrienden overtroeven tijdens een weekendje Ardennen, dat overgewicht te lijf gaan, je gram halen in de natuur… Wat je reden ook is om te beginnen met mountainbiken, belangrijk is dat je jezelf amuseert. Start to mountainbike met redacteur Jurgen Groenwals; hij zet je met enkele tips alvast graag op weg.

Start to mountainbike

Mounatibikes komen werkeijk in allerlei kleuren, maten, gewichten en prijsklassen. En ja, die blitse nieuwe fiets van tienduizend euro rijdt echt wel lekkerder dan een vierdehands afdankertje waarvoor je je laatste briefje van vijftig bovenhaalde. Er zijn gelukkig ook tussen categorieën voor wie ene MTB wil kopen.

Een fiets alleen volstaat uiteraard niet. Er komen nog best wat spullen bij die allemaal ook hun invloed hebben op je totaalbudget. Een helm, daar besteden we niet veel woorden aan. Dat is een must. Een helm beschermt je hoofd en je leven. Punt. Maar wat kan er verder niet aan je outfit ontbreken?

Wie net in het zadel kruipt is meestal op zoek naar makkelijke, of toch makkelijkere mountainbikeroutes. Hoe schat je het niveau in? En heb je al eens aan een toertocht gedacht? Waar kan je in eigen land terecht?

Nog groen achter de oren als het op mountainbiken aankomt? (Geloof ons, die bruine modder volgt echt snel genoeg.) Met deze handige MTB tips voor beginners hopen we je een vlotte eerst rit te bezorgen.

Het stadium van de wekelijkse toertocht ben je inmiddels al ontgroeid. Je wil best meer en vooral veel langer, en bent gebeten door het mountainbike- en/of fietsmarathonvirus. Dan wordt het tijd om te kijken naar specifieke fietstraining en geschikte fietsvoeding.