Home Featured In kielzog Kristof Allegaert komt Mike Hall om tijdens fietswedstrijd in Australië

In kielzog Kristof Allegaert komt Mike Hall om tijdens fietswedstrijd in Australië

0
In kielzog Kristof Allegaert komt Mike Hall om tijdens fietswedstrijd in Australië
In het kielzog van Kristof Allegaert komt Mike Hall om tijdens ongeval in Indian Pacific Wheel Race

Samen met de Belg Kristof Allegaert is de hele endurowereld in de rouw na een fataal ongeval tijdens de Indian Pacific Wheel Race, een bekende fietswedstrijd in Australië. Kristof fietste op de kop en stond op het punt om de 5500 km non-stopwedstrijd van Perth naar Sydney te winnen. Het event werd vandaag gecancelled nadat bekend werd dat de Brit Mike Hall om 6:20 ’s ochtends om het leven kwam tijdens een aanrijding.

Onze landgenoot Kristof Allegaert fietste eergisteren nog nek aan nek om de leiderspositie toen hij Mike Hall op een van de laatste hellingen richting Sydney wist af te schudden. Vandaag zou hij zijn aangekomen, moest de wedstrijd niet zijn stilgelegd.

Mike Hall schreef donderdag nog op zijn Faceboopagina: “Het wordt donker en al het licht van de lampen weerkaatst op de borden aan de kant van de weg en verblindt me. Ik denk de hele tijd dat ik niet wakker ga kunnen blijven, ik ben echt moe. Maar ik denk dat het gewoon is omdat ik niet goed zie in het donker, mijn ogen geven het gewoon op.”

Nog geen 12 uur later, omstreeks 6:20 in de ochtend, wordt hij aangereden door een wagen. Zijn gps-tracker stopte met bewegen. Een tijdje stond er op de website van de organisatie een bericht over een ‘Stop-message’. Tot bekend werd dat Hall was overleden. De bestuurder is in shock en wordt later ondervraagd. Er is geen alcohol of overdreven snelheid in het spel.

De Indian Pacific Wheel Race is een solo, single-stage 5500 kilometer lange race zonder ondersteuning. De wedstrijd start in Fremantle (Perth), een halfuurtje rijden van onze eindredactrice Sandra, en eindigt in Sydney. De klok stopt niet. En er is ook geen prijzengeld. “Het gaat uitsluitend om de eer”, aldus de website.

RIP Mike Hall en innige deelneming aan familie en vrienden.