Home Lees Far Out Online 2017 Start to MTB: makkelijke mountainbikeroutes of een tourtocht?

Start to MTB: makkelijke mountainbikeroutes of een tourtocht?

0
Start to MTB: makkelijke mountainbikeroutes of een tourtocht?
Makkelijke mountainbikeroutes

Wie net in het zadel kruipt is meestal op zoek naar makkelijke mountainbikeroutes, of toch de makkelijkere. Hoe schat je het niveau in? En heb je al eens aan een toertocht gedacht?

  • Vaste of makkelijke mountainbikeroutes

In België bestaan er talloze vaste mountainbikeroutes. Vaak zijn ze ontwikkeld door Bloso en worden ze onderhouden door de sportdienst(en) van de gemeente. De routes zijn onderverdeeld in kleuren. Net als bij skipistes duidt groen op eenvoudig, wordt blauw iets moeilijker en is rood het moeilijkst. De routes vormen lussen die je, naargelang je eigen capaciteiten, al dan niet moeilijker kan maken. Begin met een parcours dat niet al te moeilijk is. Zo leer je je fiets beter kennen, ontdek je hoe de vork reageert op oneffenheden of hoe hard je schijfremmen wel niet werken. Onderschat mountainbiken niet. Een kilometer in veld of bos op de mountainbike telt misschien wel voor het dubbele vergeleken met een kilometer op de weg.

 

  • Tourtochten

Elk weekend kan je op verschillende plaatsen in België terecht voor een toertocht. Ze worden georganiseerd door lokale verenigingen – vaak mountainbikeclubs – en halen het beste uit de streek. Voordeel is dat de hele tocht georganiseerd is en je dus niets anders hoeft te doen dan de pijltjes volgen. Tijdens de tocht krijg je op een of meerdere bevoorradingen wat te eten en te drinken aangeboden. Ook hier kan je kiezen tussen verschillende afstanden. Een bikewash en een douche later ben je klaar voor je eerste après-bike, al dan niet met een streekbiertje.

Meer tips voor wie wil starten met mountainbiken.