Home Bestemmingen In de kijker: familievakantie in Oostenrijk, zomers kindergeluk

In de kijker: familievakantie in Oostenrijk, zomers kindergeluk

0
In de kijker: familievakantie in Oostenrijk, zomers kindergeluk
Familievakantie in Oostenrijk, Vorarlberg Steinernesmeer (c) Peter Burgstaller

Een familievakantie in Oostenrijk, aan een zwemmeer en te midden een adembenemend natuurlandschap. Dat is waar kinderen blij van worden en waar volwassenen nieuwe energie van opdoen. We nemen je dan ook maar al te graag mee naar enkele kindvriendelijke regio’s in Oostenrijk.

Een ding is zeker: het voelt grandioos om in de ochtend wakker te worden en direct te voelen wat de zomer in petto heeft. Frisse berglucht, een panorama om bij weg te dromen en de geur van vers brood als uitnodiging voor een ontspannen ontbijt. Zelfs wanneer de kinderen al staan te trappelen om allerlei spannende avonturen te beleven.

Of je nu kiest voor de almen in de Alpen, een van de vele mooie meren of een afgelegen boerderij, de Oostenrijkse natuur is een fantastische speelplaats voor klein en groot, waar je ook tijd en ruimte vindt voor jezelf. Een mooie wandeltocht langs smalle bospaden en bessenstruiken: gewoon naartoe gaan, dagdromen, de intense kruidengeur inhaleren en van het landschap genieten wanneer het koren door een zachte bries heen en weer wiegt.

De Oostenrijkse bergwereld is heel erg kindvriendelijk en de mogelijkheden zijn eindeloos. Kinderwagenvriendelijke wandelwegen bieden mogelijkheden met de buggy, speelparken nodigen je uit om al ontdekkend bij te leren en themawandelingen brengen je meer bij over de lokale fauna en flora. In de namiddag lonkt een nabijgelegen zwemmeer. Geniet van en duik in het water en nadien de zon, terwijl de kinderen lekker verder plonsen.

Familievakantie in Oostenrijk

Maak kennis met deze 5 regio’s:

Voralberg
Het Zuiden en Oosten van Tirol: Ötztal, Tux-Finkenberg, Oost-Tirol
Noord- en Midden-Tirol: Wildschönau, Wilder Kaiser, Kufsteinerland, Kitzbüheler Alpen
Salzburg: SalzburgerLand, Zell am See–Kaprun
Karinthië

Kristin (38)

“Oostenrijk was het favoriete vakantieland van mijn ouders. Voor mij staat het dan ook synoniem aan bergen gevuld met heerlijke herinneringen. Lange wandelingen waarin mijn broer en ik steeds verder vooruit mochten lopen, de wel erg frisse duik in een of ander bergmeer, lekker eten in een panoramarestaurant, knusse dorpen en supervriendelijke mensen. Sinds onze kinderen de luiers uit zijn, is het ook onze vaste stek. Soms kamperen we, andere keren boeken we een hotelletje. Aan activiteiten is er geen gebrek. Echt een familievriendelijk vakantieland dat nooit gaat vervelen.”

Op de outdoorkalender

Met name op 25 juli (St. Jacobus) en op 24 augustus (St. Bartholomeusdag) wordt er in verschillende dorpen in Oostenrijk uitbundig gefeest, met sportevenementen (vooral rangelwedstrijden, wat op worstelen lijkt), folkloredansen en veel meer. Wie in de zomer zelf een sportief evenement wil meepikken, kan zich inschrijven voor de Gmunden bergmarathon op 30 juni en 1 juli (kidsrun en pannenkoekenfeest op de 30ste), of de Montafon Mountainbike Marathon op 28 en 29 juli.