Home Bestemmingen Maak kennis met Z.O.-Tirol: Ötztal, Tux-Finkenberg, Oost-Tirol

Maak kennis met Z.O.-Tirol: Ötztal, Tux-Finkenberg, Oost-Tirol

0
Maak kennis met Z.O.-Tirol: Ötztal, Tux-Finkenberg, Oost-Tirol
Oost-Tirol @Nationalpark Hohe Tauern (c) martinlugger.com

Pittoresker dan het Oosten en met name het Zuiden van Tirol kan haast niet. Maak kennis met volgende drie gebieden.

Ötztal

Zagende kinderen, uitgeputte ouders? Het recept: een vakantie in het Ötztal, dat zich over 65 km uitstrekt van het levendige Oetz, via het pittoreske bergplaatsje Vent op 1900 meter tot aan de eeuwige sneeuw. Wandelroutes en hikingtrails te over, net als klimroutes en mountainbiketrails doorheen landschappen die nog even ongerept zijn als in de tijd van de ijsman Ötzi. Aanraders voor families zijn het nieuwe Widiversum Adventure Land en de Almzeit Family Theme Trail. www.oetztal.com

Net open!
Op 2020 hoogte wacht het pas geopende, 3000 m2 grote Widiversum Adventure Land, een avonturenpark in de natuur. Hier staan de kleine avonturier 17 speel- en puzzelstations en 7 raadsels te wachten. De waterspeelplaats, magische kloof en het bosspel – en het ondernemende bergschaapje Widi, de mascotte van het Ötztal – zijn onze favorieten. Wie de raadsels oplost en het bergkristal vindt, wacht een beloning. www.oetz.com/widiversum

Tux-Finkenberg

Van de glooiende weilanden in Finkenberg aan het begin van het Tuxertal tot het eeuwige ijs van de Hintertuxgletsjer, hier wachten families, natuurliefhebbers en sportievelingen gezonde berglucht, kristalhelder water, grasgroene bergweiden en majestueuze toppen als ingrediënten van een avontuurlijke zomer. Tux en Finkenberg (want eigenlijk zijn het twee dorpen) tellen samen nog geen 3400 inwoners, rust is daarmee gegarandeerd. Bovendien zijn er 350 km aan hikingtrails, 150 km seen skiresort dat het hele jaar open is. Hier kun je een 15 meter hoog natuurlijk ijspaleis bezoeken, blauwer dan blauw, met grote, glinsterende ijskristallen, een begaanbare gletsjerspleet, bevroren watervallen en een gletsjermeer. De wandeling doorheen deze unieke natuurschat duurt twee uur en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Eveneens een bezoekje waard is de Spannagelgrot aan voet van de gletsjertong, de grootste grot in de Centrale Alpen. www.tux.at

Oost-Tirol

Om af te sluiten geven we je nog 3 redenen om Oost-Tirol te bezoeken. Trek jullie hikingboots maar aan!

  1. Oost-Tirol staat garant voor onvergetelijke avonturen in de natuur. Op tien uur rijden van Brussel, of 1,5 uurtje vliegen, kom je terecht in een totaal andere wereld. De regio telt 266 pieken boven de 3000 meter en herbergt talloze verborgen valleien en historische bergdorpen.
  2. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor zowel fanatieke buitensporters, outdoorfanaten en rustzoekers. Hiken, klimmen, mountaineeren, fietsen, mountainbiken, watersporten… Noemt maar op. In het nationaal park Hohe Tauern zijn de lokale flora en fauna een lust voor het oog en zinnenstrelend voor de ziel.
  3. Je hoeft echt geen Grossglockner-klimbeest te zijn om van de Oost-Tiroolse natuurpracht te genieten. Innergschlöss is een ‘picture perfect’ bergdorp. Een rustig wandelpad langs een bergstroom voert je langs houten huisjes en inns, met uitzicht op de Grossvenediger. Eenzelfde ervaring wacht je in de valleien van Lienz en Deferegg. Of volg de historische Karnisch Route in de Hochpustervallei.

www.osttirol.com