Outdoor in Oostenrijk: 5 wandelingen in Vorarlberg

0
36
Wandelingen in Vorarlberg (c) Dietmar Denger, Vorarlberg Tourismus
Vorarlberg (c) Dietmar Denger, Vorarlberg Tourismus

Aan de horizon glinstert de Bodensee. In het zuiden presenteert zich een zee van bergtoppen tot 3000 meter. En overal in Vorarlberg er verbazingwekkende dingen te ontdekken. Bijvoorbeeld tijdens deze vijf mooie wandelingen in Vorarlberg.

Vorarlberg is de kleinste provincie in Oostenrijk, maar daarom niet minder interessant, mooi of fascinerend dan de bekendere buren. In Voralberg wordt er bijvoorbeeld gebouwd met materialen van vroeger, in combinatie met grote glazen vlakken en staal. Vorarlberg weet ook perfect hoe het zijn gasten moet verwennen. In een verfijnde sfeer met zorgzame gastheren en culinaire hoogstandjes, die vaak afkomstig zijn van charmante lokale boerderijen. Uiteraard hoeft het je aan beweging niet te ontbreken: kies voor een van de talrijke wandelpaden, spring op een fiets of mountainbike, of ga een keer klimmen of paragliden. www.vorarlberg.travel

5 wandelingen in Vorarlberg

  1. Brandnertal – Themaroutes

Wie woont er in het bos? Wat groeit er op de berg? En hoe zijn de Alpen ontstaan? Interessante themaroutes geven je nieuwe perspectieven op de bergnatuur en de kans om dit mooie plaatsje ook buiten het skiseizoen te ontdekken.

  1. Bregenzerwald – Umgang Bregenzerwald

Waarom heeft zich in het Bregenzerwald een eigen stijl in architectuur en ambachtelijk werk ontwikkeld? 12 dorpswandelingen vertellen het verhaal.

  1. Kleinwalsertal – Begeleide zwerftocht

Tijdens een begeleide zwerftocht door de streek krijg je informatie over de landbouw en de jacht. Onderweg leer je ook hoe je koeien moet melken en proef je regionale specialiteiten.

  1. Lech Zürs – De mooiste plekjes van Oostenrijk

Een wandeling als uit een prentenboek! Het doel? De smaragdgroene Formarinsee, in 2015 uitgeroepen tot de mooiste plek in Oostenrijk. Met uitzicht op de Rode Wand, die bij het juiste licht zijn naam alle eer aan doet.

  1. Montafon – Op smokkelpad

In het Schmugglerland, het smokkelaarsland, in het bergdorp Gargellen, is het gegarandeerd spannend. Hier moet je op je hoede zijn, je verstoppen en uitkijken.

Een andere wandelbestemming in Oostenrijk is het Nationaal Park Hohe Tauern.