In de kijker: waterrecreatie in Wallonië, voor thrillseekers en gezinnen

Waterrecreatie in Wallonië, Aquascope Virelles (c) WBT - Bruno D'Alimonte
Waterrecreatie in Wallonië, Aquascope Virelles (c) WBT - Bruno D'Alimonte

Zodra het kwik stijgt, staat waterpret bovenaan de agenda. En wat dat betreft, gaat over de taalgrens een wereld voor je open. Van de drie grote stromen en meer dan twintig bevaarbare waterlopen in België zijn de Lesse, de Semois en l’Eau d’Heure ongetwijfeld torenhoog favoriet. Een greep uit al wat er waterrecreatie in Wallonië voor groot en klein te beleven valt.

Een greep uit het aanbod aan waterrecreatie in Wallonië:

Waterrecreatie in, om en op de Meren van l’Eau d’Heure
Kajakken in de Ardennen
Zelf met een bootje varen
Meer wateractiviteiten en bezienswaardigheden

“Als kind ging ik met mijn ouders zowat elke zomer wel een keertje kajakken in de Ardennen. Toen ik klein was, vond ik dat enorm spannend. Toen we laatst met een groep vrienden een huisje hadden gehuurd in de buurt van La Roche, terwijl het de hele week ervoor geregend had, besloten we met z’n negenen te gaan raften. Wat meteen duidelijk werd: raften is teamwerk. Als je niet naar de stuurman luistert (die zit achterin) en niet met de andere peddelaars samenwerkt, is het moeilijk om de juiste koers aan te houden. Na wat ge-‘Hé mannen’ (en vrouwen), ging het gelukkig al snel beter.”

Meer waterrecreatie in Wallonië? Neem dan zeker een kijkje op de website van Wallonië-Brussel Toerisme

Shop Lokaal