Home Anders Outdoor De Meren van l’Eau d’Heure, zoveel meer dan een meer

De Meren van l’Eau d’Heure, zoveel meer dan een meer

0
De Meren van l’Eau d’Heure, zoveel meer dan een meer
Meren van l'Eau d'Heure (c) WBT - David Samyn

Het ongelooflijke potentieel van de Meren van l’Eau d’Heure is af te lezen van de enorme afmetingen: het is het grootste merengebied van ons land, goed voor 600 hectare meren en 70 kilometer oevers, omringd door 600 hectare bos en nog eens evenveel hectare weiden. Wat wil zeggen dat je jezelf ook in de nabije omgeving kan laven aan buitenactiviteiten.

Vijf van de Meren van l’Eau d’Heure zijn bestemd voor watersport. Voor iedere activiteit is een stukje meer gereserveerd, wat de veiligheid van jong en oud ten goed komt. Er is een duikcentrum met kleedkamers en een clubhuis. Een zeilclub waar je kan surfen, kajakken of catamaranvaren. En een gedeelte waar je kan jetskiën, zittend of staand. Zwemmen kan in de zwemzones van Falemprise en Plate Taill.

Grote en kleine kicks

Met kleintjes is een cruise aan boord van de Rode Krokodil een leuk idee. Deze amfibiebus (waarvan er maar negen bestaan in de hele wereld) kan zowel rijden op de baan als varen op de meren. Liever hoog in de boomkruinen? Dan verwelkomt het Natura Parc kinderen vanaf drie jaar en volwassenen voor een parcours in de bomen met apenbruggen, knuppelpaden, trapezen, klimmuren en andere obstakels van 2 tot 25 meter boven de grond. De deathride boven het meer blijft je nog lang bij.

Of probeer het waterskiën uit in het Spin Cablepark! Deze 100% ecologische installatie aangedreven op zonne-energie is geschikt om te waterskiën, wakeboarden, wakeskaten en kneeboarden. Basismateriaal ligt ter beschikking en een professioneel team staat met de nodige uitleg klaar. Vervolgens is het een gevecht tussen jou en de 680 meter lange kabelbaan.

Wandelen en fietsen in de omgeving

Ook als wandelaar of fietser kom je rondom de meren aan je trekken. Zet zeker een bezoekje aan de stuwdam op het programma. Die werd gebouwd om het peil van de Samber te regelen. Vanaf de toren krijg je een onevenaarbaar 360˚ uitzicht over de meren voorgeschoteld. Verder zijn er 100 kilometer aan wandelwegen, van de GR 125 en RAVeL-routes tot gezinswandelingen doorheen afwisselende landschappen en langs het water.

Doen! Triatlon aan de Meren van l’Eau d’Heure

In juni vindt aan de meren de 26ste editie van de Triatlon van l’Eau d’Heure plaats. De wedstrijd trekt jaarlijks meer dan 1000 deelnemers uit binnen- en buitenland voor een combinatie van 1,5 km zwemmen, 42 km fietsen en 10 km lopen, of respectievelijk 500 m, 24 km en 5 km in de kortere wedstrijden.