Wie ooit op fietsvakantie ging, blijft meestal door de microbe gebeten. Vier ervaren fietsreizigers verklappen hun handige tips voor een fietsvakantie. Ze vertellen hoe zij hun route plannen, welk materiaal ze meenemen en hoe ze zichzelf onderweg animeren.
Handige tips voor een fietsvakantie
DE BESPROKEN ONDERWERPEN
Dit heeft ons fietspanel te zeggen over:
- Planning en voorbereiding
- Nieuw of tweedehandsmateriaal
- Fietsappas voor op fietreis
- Licht gepakt op fietsreis gaan
- Hoe jezelf animeren
Kinderen mee? Far Out heeft ook 4 fietssystemen getest.
HET PANEL
Annelies Claes
- Na een fietsweekend rond de Brusselse Groene Gordel volgde onder meer een gezinsfietsvakantie langs de Noordzeeroute in Nederland en de Loire-route in Frankrijk. Fietst momenteel een jaar door Europa met man en kinderen (7 en 9 jaar).
- Lees dagelijks haar Tour D’Europe-avonturen op annelyse.be.
Kristof Selleslach
- Deed een ligfietsreis met vrienden in Sardinië en toert al enkele jaren solo. Tijdens drie ligfietsvakanties in Myanmar, Cambodja en Laos trapte hij zo’n 5000 km bij elkaar.
- Schreef op vakantieligger over zijn fietsreizen in Zuidoost-Azië.
Barbara Janssens
- Ondernam twee grotere fietstrips met het gezin: van Berlijn over de R1 naar Gent en van de Jura weer naar huis. Staat aan de vooravond van een lang fietsavontuur door Thailand, Laos, Vietnam, China en Japan.
- Op barbaarbazar vertelt ze over voorbije trips en de komende Azië-reis.
Ludo Dhelft
- Reed in dertien maanden van België naar Turkije, Iran, India, Nepal, China, Kazachstan, Kyrgyzstan, Tadjikistan, Oezbekistan en terug. Trok vijf weken door Armenië en Georgië en doet jaarlijks een fietstocht van een goede week.
- Reisde naar Zweden met een vrachtschip en vervolgde zijn fietsreis terug naar België.