Home Fietsen Tips fietsreis: hoe jezelf bezighouden op fietsvakantie?

Tips fietsreis: hoe jezelf bezighouden op fietsvakantie?

0
Tips fietsreis: hoe jezelf bezighouden op fietsvakantie?
Hoe jezelf bezighouden op fietsvakantie (c) Ludo Dhelft

Honderden of zelfs duizenden kilometers afmalen op twee wielen. Je zou jezelf voor minder afvragen hoe je jezelf bezighouden op fietsvakantie kan. Ons fietspanel doet dat zo.

Jezelf bezighouden op fietsvakantie

  • Annelies: “Hoe jezelf bezighouden op fietsvakantie? Onze twee e-readers draaien overuren. Eerst lezen de kinderen erop, ’s avond lezen we er hen een verhaaltje uit voor en daarna lezen wij verder in bed. Is vooral tof wanneer het snel donker wordt. Verder hebben we een UNO- en een kaartspel mee, en een iPod met muziek en luisterverhalen.”
  • Kristof: “Mijn smartphone is behalve navigator ook de dj van dienst. Op mijn kleine tablet lees ik mijn mails, schrijf ik mijn blog en lees ik de digitale krant. Gewoonlijk lees ik zo’n vier of vijf boeken op reis, maar dankzij de e-reader hoef ik geen kilo’s papier mee te zeulen.”
  • Barbara: “Op onze smartphones en tablet staan boeken, digitale reisgidsen, muziek, een schaakbord, de krant… Meestal neem ik ook één of twee Dwarsliggers mee – compacte papieren romans – maar die zullen op de lange fietsreis thuisblijven. Een e-reader gaat dan weer wél mee en voor de kinderen een spel Uno-kaarten, enkele oefenblaadjes, pennen en een schriftje. Al hebben de kinderen meestal genoeg aan takjes en schelpen op de camping en wij aan een goed glas wijn of een frisse pint.”
  • Ludo: “Boeken lees ik het liefst in het Dwarsligger-formaat, bij voorkeur in Engelstalige versie omdat je die onderweg gemakkelijker kunt ruilen. Verder amuseren we ons met een minibackgammon, een notitieschriftje en een boekje met enkele woorden en zinnen in de lokale taal. Ook met een deftig fototoestel kan je jezelf fijn bezighouden.”

Dit heeft ons fietspanel nog te zeggen over:

Kinderen mee? Far Out heeft ook 4 fietssystemen getest.