Home Anders Outdoor Next stop nature: Fjällräven G-1000 Air

Next stop nature: Fjällräven G-1000 Air

0
Next stop nature: Fjällräven G-1000 Air
Next stop nature met Fjällräven G-1000 Air

Een halve eeuw nadat de oprichter van Fjällräven, Åke Nordin, de klassieke outdoorstof G-1000 heeft ontworpen, is het duurzame materiaal nog steeds één van de basisstoffen van de producten van Fjällräven. De nieuwste toevoeging aan de collectie G-1000 is G-1000 Air: een stof met een losser weefsel, gemaakt van gerecycled polyester en biologisch katoen.

G-1000 heeft zijn veelzijdigheid en sterkte in zware omstandigheden keer op keer bewezen en beschermt de drager tegen wind, water en uv-stralen, terwijl het altijd uitstekend blijft ventileren. Maar behoeften veranderen afhankelijk van de omgeving en situatie, en daarom zijn er nieuwe versies van de oorspronkelijke stof ontwikkeld.

G-1000 Air is ontwikkeld voor warmere omstandigheden en aangepast voor gebruik in tropische klimaten, maar tevens geschikt voor Europese landen als het warm is. G-1000 Air is gemaakt voor situaties waarin het belangrijker is om warmte en vocht af te voeren dan kou en regen buiten te houden. Het is een lichtere en luchtigere stof die, in tegenstelling tot de originele stof, niet behandeld is met Greenland Wax, waardoor het bijzonder ventilerend is.

Het losse weefsel maakt het zacht en comfortabel om te dragen, zelfs als het nat wordt. Er is zowel getest in tropische en subtropische omstandigheden als in de warmte van de Scandinavische zomer met zijn wisselvallige weer. Het materiaal heeft bewezen dat het tijdens het wandelen in wisselende weersomstandigheden ongelooflijk snel droogt. Een blikvanger in de zomercollectie van Fjällräven is ongetwijfeld de Travellers Trousers van G-1000 Air.