Home Anders Outdoor DOEN ACT5: fietsvakantie in de Benelux en omringende landen

DOEN ACT5: fietsvakantie in de Benelux en omringende landen

0
DOEN ACT5: fietsvakantie in de Benelux en omringende landen
Landschap bikepacking in Benelux en omringende landen tijdens ACT5

Voor wie nog op zoek is naar een stevige fietsvakantie in de Benelux en omringende landen hebben we een dijk van een tip: de A-Cross the 5 (ACT5), oftewel 7 dagen bikepacken. Niet voor watjes, want met vertrek en aankomst in Antwerpen, beslaat de route zo’n 1200 km en worden 5 landen doorkruist. In één etappe en volledig zelfvoorzienend. Het enige wat je moet doen is ‘simpelweg’ de gps-track langs de checkpoints volgen.

Fietsvakantie in de Benelux en omringende landen

De ACT5 doorkruist België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Nederland. Hoewel deze landen aan elkaar grenzen, zijn de omgevingen, culturen en talen compleet verschillend; wat garant staat voor eindeloze vergezichten, spannende singletracks, uitdagende klimmetjes en een schat aan nieuwe ervaringen. De finale gps-track wordt 1 week voor de start vrijgegeven. Dit om de lokale bikers niet te bevoordelen.

Bikepacken op eigen houtje

‘Zelfvoorzienend’ houdt in dat de deelnemers geen hulp van buitenaf mogen ontvangen. Alleen commerciële, voor alle deelnemers evenredig verkrijgbare hulp is toegestaan. Het evenement bestaat uit één etappe (single stage) en je moet alles zelf bepalen en regelen. Wanneer en waar je slaapt en eet bijvoorbeeld en wanneer en hoeveel je fietst. Het enige wat je móet is de gps-track langs de checkpoints volgen en ervoor zorgen dat je binnen zeven dagen (of minder) weer in Antwerpen staat.

De A-Cross the 5 (ACT5) praktisch

  • Afstand: ongeveer 1200 km in maximum 7 dagen, met 15.000 hoogtemeters.
  • Start: zondag 19 augustus 2018 om 8 uur in Antwerpen, België.
  • Aankomst: Zandvliet (20 km ten noorden van Antwerpen). Alle bikepackers moeten binnen zijn ten laatste op zondag 25 augustus 2018 om 20:00u. Nadien volgt een after-party.
  • Inschrijven: via www.a-crossthe5.be (maximum 100 deelnemers).
  • Kostprijs: € 100.

Hiervoor krijg je de volledig voor je uitgestippelde gps-track van het parcours; een gereduceerde prijs voor een snelle maaltijd op de checkpoint; tasje met allerlei leuke goodies; gratis overnachting de nacht voor en de nacht na het event (eigen slaapzak en slaapmatje); gepersonaliseerd ‘drinkbaar” souvenir en een onvergetelijk avontuur.

Tips voor extra comfort tijdens het bikpacken?