Home Bestemmingen Team Far Out gaat trailrunnen in Schotland tijdens de Lowe Alpine Mountain Marathon (L.A.M.M)

Team Far Out gaat trailrunnen in Schotland tijdens de Lowe Alpine Mountain Marathon (L.A.M.M)

0
Team Far Out gaat trailrunnen in Schotland tijdens de Lowe Alpine Mountain Marathon (L.A.M.M)
Trailrunnen in Schotland

Ben Van Dyck & Peter Waterschoot vertegenwoordigen de kleuren van Far Out tijdens de Lowe Alpine Marathon aankomend weekend. Het strijdtoneel van deze navigatieloop in de Schotse Hooglanden zijn drie bergen: de An Teallach, Fisherfield en Fannichs. Trailrunnen in Schotland kan haast niet uitdagender!

Trailrunnen in Schotland op zijn best

Ben Van Dyck:De LAMM beschouwt zichzelf als ‘The Connoisseurs Mountain Marathon’ en vindt jaarlijks plaats in de Schotse Hooglanden. Nou ja, jaarlijks… De laatste was in 2014 en die daarvoor in 2012. Het is dus zeker geen commerciele bedoeling maar iets voor ons, connaisseurs?

Kort samengevat is de LAMM een tweedaagse orientatieloop, in teamverband, met een overnachting op een afgelegen plek en totale afstand tussen de 40 en 60 kilometer, afhankelijk van de categorie. Met ongeveer 500 teams, is dit een klein event, maar een van de bekendere. Ook al zijn de Schotse Hooglanden niet zo ‘hoog’ als wij Alpenliefhebbers gewend zijn, toch mag je het terrein niet onderschatten. Vandaar dat Ben & Peter alles tot in de puntjes hebben uitgezocht en hun bevindingen en ervaringen de komende dagen graag met je delen.

Deel 1: wat je vooraf moet weten

Deel 2, hoe het was, volgt na het weekend!

Maar ondertussen kan je onderstaande video over de Lowe Alpine Mountain Marathon al bekijken!

https://vimeo.com/110147733