Home Bestemmingen Training en voorbereiding op de Lowe Alpine Mountain Marathon

Training en voorbereiding op de Lowe Alpine Mountain Marathon

0
Training en voorbereiding op de Lowe Alpine Mountain Marathon
Voorbereiding op de Lowe Alpine Mountain Marathon

De marathon mag zich dan over twee dagen verspreiden, de ondergrond is verre van vlak en het terrein nog minder! Ben Van Dyck over zijn voorbereiding op de Lowe Alpine Mountain Marathon.

Ben Van Dyck: “Voor andere kleinere events train ik op regelmatig basis en met een schema dat ik opstel via my.asics.com, maar maak zelden gebruik van een hartslagmonitor om duurtraining, intervaltraining of recoverytraining binnen bepaalde hartslagzones uit te voeren.

Als je toch wat verder wil springen dan een basisconditie en/of je niet direct een natuurlijke aanleg hebt voor lopen, is het trainen volgens een schema en binnen bepaalde hartslag zones een must. Als je onzeker bent van welke zones voor jouw van toepassing zijn, kan je je altijd laten opmeten in sportmedisch centrum, in België bijvoorbeeld Nottebohm Fitlab, Sport Medisch Centrum Lebbeke en in Nederland bijvoorbeeld SMC Tilburg.

Vermits ik me in het verleden al had laten opmeten bij de Nottebohm fitlab, besloot ik voor dit event de lat toch maar een tikkeltje hoger te leggen. Geleidelijk werden dat twee tikkeltjes door op onverharde weg te gaan lopen en tenslotte drie tikkeltjes door ook nog eens een rugzak mee te nemen met gesimuleerd gewicht. Niet echt eenvoudig lopen met 7 kg op je rug, zeker als je geen loopspecifieke rugzak in je bezit hebt. Maar daar bracht Lowe Alpine al snel verandering in.”

Wat je nog meer moet weten over trailrunnen in Schotland tijdens de LAMM?