Home Fietsen Verslag toertocht Limburgs Mooiste

Verslag toertocht Limburgs Mooiste

0
Verslag toertocht Limburgs Mooiste
Team Far Out verslag toertocht Limburgs Mooiste

Hago Limburgs Mooiste staat bekend om de sportief uitdagende en toeristisch schitterende tochten over verkeersluwe wegen. 15.000 mannen en vrouwen reden afgelopen zaterdag de startlijn over om te beginnen aan een tocht door Limburg mooiste heuvelland. Team Far Out tekende present. Lees hier het ‘verslag toertocht Limburgs Mooiste’ van Kathelijne Seeldraeyers.

Met team Far Out (met Koen, Maya, Pieter-Jan en Kathelijne als aanvoerders) hadden we de keuze uit volgende 8 toertochten voor de racefiets variërend van 56 tot 252 kilometer. Elke route kreeg een andere kleur. Wij kozen voor de 90 km dwars door Limburg mooiste valleien en maakten daarvan het ‘verslag toertocht Limburgs Mooiste’ met bijhorende fotogalerij. Of het zijn naam waarmaakt?

Verslag toertocht Limburgs Mooiste

De camping

Vrijdagavond 9-6-2016 zijn we opgereden naar het Nederlandse Heerlen. De organisatie van Limburg mooiste biedt elke editie de mogelijkheid om te kamperen op Limburg Mooiste Camping. Dat kwam mooi uit, vrijdagavond al oprijden, rustig iets gaan eten om dan zaterdagochtend te vertrekken tussen 15.000 wielerliefhebbers. Team Far Out was er klaar voor.

Aan de Start

Om te vermijden dat je met 15.000 man als een sandwich bijeengepropt aan de start verschijnt, waren de starttijden gevarieerd tussen 06 en 11 uur.

9 uur als vertrektijd vonden we een mooi uur. Na nog geen kilometer duiken we reeds de velden in , golvende baantjes leiden ons al direct naar prachtige kastelen en boerdijen. Na een paar kilometer ontstond er plots een file waar je toch snel moest uitklikken als je niet wou kennismaken met het asfalt. Rede van het oponthoud was dat de organisatie nog een extra knipkaart aan je fiets wilde hangen. Dat had toch gemakkelijk in de goodiebag kunnen zitten of niet ?

Wat ons vooral opvalt is het glooiende karakter van het landschap en van de wegen ertussen, wat het allesbehalve saai maakte maar zeer boeiend en plezier voor te rijden.

Servicepost

Na 30 km komen we onze eerste Servicepost in Meerssen tegen ,ook wel ‘pleisterplaats’ genoemd, ligt bij voorkeur in een gezellige omgeving met horeca en terrassen. En dat was het ook; we komen de markt opgereden met de schitterende basiliek en daar staat Limburg Mooiste met alles wat een renner nodig heeft om even terug op krachten te komen , niet alleen voor hem maar ook voor zijn fiets. Vanaf hier gaan alle routes hun eigen weg.

De Blauwe Lus

Daarna gaat de tocht noordelijk naar de natuurgebieden in Onderbanken richting Duitse grens.

Het tempo ligt goed en de volgende 30 km vliegen echt voorbij. De hellingen zijn telkens kort en krachtig en zorgen dat je niet te veel energie verspilt. Na enige tijd alleen te hebben gereden met Pieter-Jan vliegen Koen en Maya voorbij nadat ze een pijltje hadden gemist om hun eerste plaats terug in te nemen, haast en spoed is zelden goed J

Zo rijden we na 60 km het rustieke Etzenrader Mühle in het natuurgebied bij Gangelt, Duitsland, binnen waar onze twee servicepost opgesteld staat. Even wat voorraad opslaan en we zijn weg voor de laatste 30 km.

Save the best for last

Soms eist een avondje uit met team Far out ook wel zijn tol de volgende dag. De laatste 30 km ging het een beetje moeizamer voor sommige van ons, zou het kunnen dat het komt door teveel pintjes of door teveel tegenwind? Aan u de keuze!

Maar ze hebben het mooiste tot laatste gehouden, wat een parcours! We rijden door de Brunssummerheide en wanen ons in die van Kalmthout maar dan met hogere heuvels. Een smal geasfalteerd padje glijdt hier mooi door deze pracht en wij glijden mee , het voelt alsof we onze racefiets hebben ingeruild voor een mountainbike.

Aan alle mooie liedjes komt een einde en wat voor één. We rijden als team over de finish met bier in het vizier en onze namen galmend door de microfoon. Schol!

U was geweldig

Qua moeilijkheidsgraad was de 90 km (wij telden er 97) zeer goed te doen. Echte zware klimmen zaten er niet echt in of ze waren van zeer korte duur. Maar het golvende karakter maakte van de rit een unieke ervaring en vooral een leuke tocht. Want daar draait het tenslotte om, dat je plezier hebt in wat je doet met een topteam naast je.

Limburg mooiste, u heeft uw naam niet gestolen maar op alle vlakken waargemaakt.

Wat je ook kan zien in de uitzending van de lokale televisiezender L1.

Tot volgend jaar.