Home Nieuws OutDoor Friedrichshafen trend #2 Outdoormateriaal klimmen & via ferrata

OutDoor Friedrichshafen trend #2 Outdoormateriaal klimmen & via ferrata

0
OutDoor Friedrichshafen trend #2 Outdoormateriaal klimmen & via ferrata
outdoormateriaal voor klimmen en via ferrata: 8B+ handige zakjes

In het rijtje populaire buitensporten prijken klimmen en via ferrata zeker bovenaan. Dat is ook te zien in de groei en vooral de looks van outdoormateriaal voor klimmen en via ferrata en de leuke kindercollecties.

Outdoormateriaal klimmen en via ferrata

  • Skylotec – Rider 3.0 GOLD WINNER INDUSTRY AWARD

Skylotec is een bedrijf dat stilaan zijn positie in de bergsport begint te veroveren en aan de zijde van grote markt spelers zoals Petzl en Edelrid. Dankzij hun nieuwe Rider 3.0 hebben ze de veiligheid bij via ferrata sets weer een stap verder geholpen. De standaard via ferrata set voorziet de gebruiker van 2 carabiners die op de staalkabel worden geplaatst. Wanneer je valt bij deze standaard set, bestaat er echter de kans dat je een 9,6m naar beneden valt door de tussen afstand van de haken en de lengte van de “safeguard”. Bij de Rider 3.0 is deze afstand gereduceerd tot 3,8m. Dit komt doordat je niet afhankelijk bent van de tussenafstand van de haken omdat de klem zich vastzet op de kabel bij een val. Hierdoor is de Rider 3.0 de veiligste via ferrata set op de markt.

Skylotec
Skylotec
  • Petzl – Tikkid & Ouisiti

Dat Petzl al langer bezig is met het ontwerpen van klimmaterialen voor de kleinste waaghalzen is zeker geen geheim. In het voorjaar van 2018 komen ze dan ook met 2 nieuwe producten op de markt, waarbij de veiligheid van het kind voorop staat. De Tikkid is de kinder versie van de oude rot uit de Petzl reeks, de Tikka. Deze kinderversie van het gekende hoofdlampje heeft een diffuus lens waardoor dar de kinderen zichzelf niet verblinden als ze in de lichtbron kijken en zijn ook voorzien van een schroef om het batterijcompartiment af te sluiten. Het lampje werkt op de klassieke AAA-batterij of kan voorzien worden van de bijgeleverde herlaadbare batterij. Nog een extra safety feature die door Petzl werd voorzien zit in de rekker. Wanneer het kind het lampje rond zijn nek draagt en er word aan getrokken zal de rekker loskomen en het lampje gewoon loskomen. Hierdoor wordt het verstikkingsgevaar optimaal geminimaliseerd. Als tweede uit de kinderreeks hebben ze de Ouisiti, een klim harnas tot 30kg. Ook hier staat veiligheid voorop, daarom bevinden alle gespen om aan te spannen zich aan de achterzijde. Hierdoor kan het kind niet per ongeluk zichzelf loswerken uit het harnas.

Petzl
Petzl
  • 8B+

Dat niet alleen de Belgen zin voor ondernemen hebben wisten we al langer. Maar dat ook de Oostenrijkers innovatief en creatief zijn, ach ja ook niets nieuw. Wel nieuw is de uitbreiding van de collectie van de 8B+ klimaccessoires. 8B+ is een Oostenrijks bedrijf dat is opgestart om leuke pofzakjes te maken voor de kleinste klimmetjes onder ons. Toen ze na enige tijd mails kregen van klanten dat de zakjes eigelijk veel te klein waren en dat volwassenen ze niet konden gebruiken. Toen zijn ze maar begonnen met een de zakjes ook voor volwassenen te maken. Alle zakjes worden in huis met de hand vervaardigd waardoor ze ook de beste kwaliteit garanderen. Dit jaar hebben ze het assortiment uitgebreid met juwelen speciaal ontworpen voor klimmers. Deze polsbandjes zijn vervaardigd uit messing met een gouden of rhodium afwerking. Door de robuuste bouw hoef je ze niet uit te doen tijdens het klimmen.

8BP
8BP