Belgische outdoormerken: Ducksday outdoorkleding
Belgische outdoormerken: Ducksday outdoorkleding

Belgische outdoormerken? Yes, die zijn er zeker. We maakten met enkele een praatje op de OutDoor beurs.

Belgische outdoormerken op OutDoor in Friedrichshafen

  • Berghen is een Belgische schoenen fabrikant die zich door de jaren heen heeft geprofileerd in de betere wandel/trekkingschoen. Het bedrijf werd in 1993 opgericht door Jean-Jacques Vankeerbergen om robuuste schoenen voor de scouts te maken. Maar vooral de nood naar een bedrijf dat de volledige productie in Europa hield was Jean-Jaques zijn drijfveer. Voor de ontwerpen van de schoenen zijn ze al vanaf de begin jaren gaan samenwerken met enkele Italiaanse ontwerpers. Sinds enkele jaren werken ze samen me de bekende Italiaanse designer Antonio Panella om kleurige variaties te maken op de klassieke bruine wandelschoenen. De reden hiervoor volgens Jean-Jaques is: “Het oog mag ook wat.” De schoenen van Berghen zal je enkel in de fysieke winkels terugvinden of op de webshop van deze winkels voor een prijs tussen de 100 en 170 euro.
Berghen stand
Berghen stand
  • Ducksday is een bedrijf dat zich toespitst op het ontwerp en productie van robuuste outdoorkledij voor de kleinste onder ons. De speelse en fleurige ontwerpen zijn ontstaan uit een persoonlijke nood voor een regenpakje voor kinderen. Snel kwam er interesse uit de industrie voor deze kledingstukken en breidde ze hun aanbod uit naar winterkleding, nachtkleding en uv-werende strandkleding. Sinds kort produceren ze ook regenlaarsjes en winterwanten.
Ducksday handschoenen
Ducksday handschoenen
  • In de wereld van start-ups en kickstarter campagnes zien we voornamelijk Amerikaanse bedrijven de leiding nemen. Onak is een Belgisch bedrijf dat zich vlot bij deze bedrijven aan de top van de start-ups mag tellen. Onak is dan ook de producent van ’s werelds meest impact resistente opvouwbare kano in zijn gewichtsklasse (+/- 17kg). Doordat de kano volledig op te vouwen is kan hij makkelijk getransporteerd worden met het openbaar vervoer en andere transport middelen. Na enige oefening kan een gebruiker de kano volledig monteren in minder dan 10 minuten. Onak focust zich voornamelijk op het avontuur en de ervaring rondom het varen en niet op de kano zelf. Bij aankoop zal je niet enkel de kano aankopen maar ook een webruimte met een unieke URL (welke op jouw kano geprint wordt) waar je al jouw ervaringen op kan delen. Wanneer je deze ervaringen deelt op sociale media zullen mensen via jouw blog hun eigen kano kunnen aanschaffen. Als de aankoop via jouw blog gebeurt, zal jij ook delen in de winst die gemaakt wordt.
Onak kano
Onak kano

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]