Home Anders Outdoor Review multisporthorloge TomTom Adventurer voor outdoor avonturiers

Review multisporthorloge TomTom Adventurer voor outdoor avonturiers

0
Review multisporthorloge TomTom Adventurer voor outdoor avonturiers
Sporthorloge TomTom Adventurer

Het sporthorloge TomTom Adventurer gooit hoge ogen. En dat is niet te verwonderen. De naam sporthorloge doet dit outdoor gps-horloge met ingebouwde muziekspeler en hartslagmeter namelijk absoluut te niet. De Adventurer is geschikt voor het tracken van een scala aan outdooractiviteiten, zoals trailrunnen, hiken, fietsen en wintersport, en pakt uit met een aantal unieke features.

Eens om de zoveel tijd komt er een outdoorgadget voorbij die je gewoon wil uitproberen… in de outdoors. Dat betekent dus loop- of wandelschoenen aan, of je fiets van stal halen, want met het sporthorloge TomTom Adventurer moet je gewoon de deur uit om zijn kunnen op de proef te stellen. Maar dat laten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen.

Multisporthorloge voor avonturiers

Starten is – wat je ook doet – een fluitje van een cent: gewoon de rechterknop induwen en uitkiezen wat je die dag wil doen: lopen, hiken, fietsen, zwemmen, fitnessen, skiën… Het kan allemaal. Elke outdoorsport heeft zo zijn eigen handige features. Zo zullen ultrarunners en hikers blij zijn met de modus voor een langere batterijlevensduur van meer dan 20 uur. De automatische afdalingsinformatie aan de hand van liftdetecties is dan weer een droom voor downhillers en wintersporters. En dankzij ‘trailverkenning’ kan je zelfverzekerd de bergen in, wetende dat je altijd je beginpunt weer terugvindt. Ook handig: de Adventurer is waterdicht tot 40 meter, dus maak je geen zorgen als je de rivier door moet of een frisse duik wil nemen.

Streepje voor qua activity tracking en gebruiksgemak

Tijdens je activiteit kan je live allerlei statistieken aflezen, zoals afstand, snelheid, hoogte, afdaling, hellingspercentage en je hartslag. De informatie is dankzij het grote en duidelijke scherm waar je op kan scrollen duidelijk en eenvoudig af te lezen. Persoonlijk beleef ik de outdoors het liefst met outdoorgeluiden (of gewoon het heerlijke niets), maar menigeen zal de geïntegreerde muziekspeler met 3GB geheugen weten te waarderen, zeker als je net dat ietsje harder wil gaan of gewoon een fantastische afspeellijst hebt samengesteld om je tijdens een trailrun of lange hike te vergezellen. Het horloge linken aan de TomTom Sportsapp is een fluitje van een cent.

Aantrekkelijk, qua looks en prijs

Al van bij het ontwerp van dit nieuwe generatie gps sporthorloge wilde TomTom Sports ervoor zorgen dat het taai genoeg was om outdooravonturen te doorstaan en toch minder zou kosten. Met het sporthorloge TomTom Adventurer (€ 299) is het in die missie geslaagd. Het design is stoer en het scherm extra goed omrand, voor een optimale bescherming. Het horlogebandje is inwisselbaar en in verschillende kleuren beschikbaar.

Hou vooral onze website of Facebookpagina in de gaten – of schrijf je gelijk in op onze nieuwsbrief – want binnenkort geven we een TomTom Adventurer weg!

www.tomtom.com