Team Far Out verslag Battle of the Ardennes

Verslag Battle of the Ardennes
Verslag Battle of the Ardennes

“Zaterdagochtend. Net als anders, maar met net iets meer enthousiasme, maken we ons klaar om naar Barvaux af te zakken, nabij Durbuy. Tegen de middag staan we met z’n allen aan de startlijn van deze 5de Spartacus van het seizoen.” Lees hier het ‘verslag Battle of the Ardennes’ van Remco De Pré, met fotogalerij.

Verslag Battle of The Ardennes

Remco De Pré: “De naam al zeg! genoeg. Deze run van 11 km is voor velen loodzwaar daar de hoogtemeters hier zeer talrijk zijn. Uiteraard is Team Far Out als buitensportliefhebber van de partij. Deze prachtige streek is ons natuurlijk biotoop! Vanuit de startbox kijken we uit over de eerste hindernis. We realiseren ons dat ze de trend van alle vorige Spartacus-runs hebben doorgezet en we ook vandaag zullen beginnen met de Ramp. Goede zet trouwens, want als het een beetje geregend heeft in combinatie met een dik pak modder is de Ramp haast onmogelijk te overwinnen! Maar het lukt ons. En eens we de Ramp over zijn geraakt, kunnen ze beginnen aan de run in een goede 27 graden.

Het is warm, maar de organisatie had ons al verlekkerd via social media. Wat volgt is een leuk parcours met een paar spectaculaire hindernissen over de Ourthe… die we eerlijk gezegd niet als heel spectaculair ervaren. Maar laat dat de pret vooral niet bederven. De brug over de Ourthe waar we eon verfrissende douche kregen is zeer welkom. Hetzelfde gevoel overvalt ons aan de Angel Falls, waar je overvloedig water over je heen krijgt en ook nog eens overheen moet klauteren. De hindernissen houden we niet precies bij, maar we krijgen de indruk dat er minder zijn dan anders. Of misschien vallen ze ons minder zwaar, na elke Spartacus-run dit jaar al te hebben meegelopen.

Een leuke twist is dat driekwart van het parcours hetzelfde traject is als vorig jaar, maar dan in de tegenovergestelde richting. Dus moeten we niet de helse trappen oplopen, maar naar beneden. Maar andersom moeten we andere stukken die vorig jaar leuk steil naar beneden liepen, nu beklimmen. Graag wil ik in dit verslag Battle of the Ardennes nog even meegeven dat we bovenaan de Cargo-hindernis een zeer enthousiaste medewerker aantroffen die alle deelnemers een vette mentale boost probeerde te geven. Een opzwepende peptalk die ervoor zorgt dat je nog net dat laatste sprintje kunt trekken naar de voorlaatste hindernis, met de finish in het gezichtsveld.

Organisatorisch was alles top en goed voorzien, zoals we van de KBC Spartacus Series gewend zijn. In elk geval hebben wij zeergenoten van deze run. Na de finish te hebben bereikt, zochten we met z’n allen wat verfrissing op in de Ourthe. Weeral eentje afgevinkt en nu genieten van een welverdiende vakantie om op 3 september terug te kunnen knallen in Genk op de Battle of Thor.”