Rondreis in Zweeds Lapland, onze favoriet in het nieuwe KrisKras-programma!

Rondreis in Zweeds Lapland (c) Graeme Richardson
Rondreis in Zweeds Lapland (c) Graeme Richardson

Het is moeilijk kiezen uit het nieuwe programma van KrisKras voor 2018. Oman & Dubai, Abisko, Zuid-Thailand… Mogelijkheden te over. Onze favoriet? De rondreis in Zweeds Lapland. Deze groepsreis bevat alleen maar hoogtepunten: van een huskysleetocht over glamping bij de Sami tot het noorderlicht.

Tijdens de rondreis in Zweeds Lapland krijg je in een week tijd de hoogtepunten mee van wat deze bijzonder mooie regio te bieden heeft.

Exclusieve natuurpracht

Op een unieke en bevoorrechte manier maak je kennis met de enorme natuurpracht van Zweeds Lapland. Zo leer je een roedel husky’s sturen door het fenomenale sneeuwlandschap, om het even laten zelf op sneeuwschoenen en houten langlauflatten te doorkruisen. Dankzij de noordelijke ligging boven de poolcirkel staan de sterren ook gunstig om het noorderlicht te zien. Duimen!

Rijke bevolking

Je leert er ook de Sami-cultuur kennen, onder meer via een nachtje glamping in een authentieke lavvu-tent. Je wordt ook terug in de tijd gekatapulteerd in Gammelstad, een door Unesco beschermd kerkdorp uit de middeleeuwen. Het moge duidelijk zijn dat hier een rijk volk leeft, en daarmee doelen we niet op centen. Ze zijn rijk op cultureel en historisch vlak maar ook op culinair gebied, dat ontdek je proefondervindelijk.

Rondreis in Zweeds Lapland praktisch

De KrisKras rondreis in Zweeds Lapland gaat door met minimaal 6 en maximaal 9 deelnemers. Vertrek in Brussel op 19 maart 2018, terug op 25 maart. Voor activiteiten zoals langlaufen en sneeuwschoenwandelen is een degelijke conditie vereist. Meer info op de site van Kriskras.