Home Anders Outdoor Kenny Belaey Vs. Kjeragbolten

Kenny Belaey Vs. Kjeragbolten

0
Kenny Belaey Vs. Kjeragbolten

Er is geen rijm of reden waarom avonturiers of atleten de dingen doen zoals ze het doen. Het is niet omdat ze zoeken naar een overwinningsring of omdat ze de bank willen doen ontploffen met een nieuwe ‘fight of the century’. Wanneer trailbike legende Kenny Belaey recentelijk zijn oog liet vallen op het wereldberoemde Kjeragbolten in Noorwegen, wist hij eerst niet eens waarom hij hier zo naar streefde. Echter leek deze bijna een te grote uitdaging te zijn… Zelfs voor een van de meest ervaren ‘extreme cyclists’ van de wereld. Hier is zijn verhaal.

Wat is nu eigenlijk deze Kjeragbolten?

Vraag eender welke serieuze hiker naar zijn bucketlist en 90% van de tijd hoor je de naam Kjeragbolten wel eens vallen. Een simpele handeling van de natuur zorgde voor deze gigantische kei tussen de spleet van de Kjerag berg. Ook zeer populair bij hikers en BASE jumpers!

Adventurer by heart

Het plan was simpel: Tegen de avond aankomen bij de kei wanneer alle hikers al vertrokken waren. Video’s en foto’s maken op weg naar boven was zeer energieverslindend, maar o zo vervullend. De natuurlijke schoonheid van het gebied is adembenemend.

De timing verliep ten voordele van de Belgische trailbiker. Wanneer Kenny Belaey uiteindelijk arriveerde rond 21:00 had hij de Kjeragbolten voor zichzelf, samengaand met de fenomenale zonsondergang die zorgde voor dat extra snufje magie! Eigenlijk was de timing het enige wat volgens plan verliep. “De Kjerag was alles wat ik wilde vastleggen op camera, originele trailbike actie. Jammer genoeg was ik op dat moment doodop! De hike naar boven en de vermoeidheid van de voorgaande dagen overviel me meteen.” Alhoewel de eerste sprong op de rots goed verliep en zorgde voor prachtige camerabeelden, werd de tweede sprong bijna een misser.

Een levensbedreigende sprong was het! Dit samengaand met vermoeidheid en de volledige onderschatting van het project waren een echte shock. Uiteindelijk heeft het Kenny Belaey wel een heel pak prachtige beelden en een YouTube feature bezorgt!

Zo’n spannende verhalen laten toch het angstzweet uitbreken zeg! Halsoverkop vertrekken naar Noorwegen om een levensbedreigende stunt uit te halen, wat een man, die Kenny!

Check ook zeker hier het filmpje!

Tekst: Thomas Pierlé