Home Anders Outdoor Team Far Out verslag Battle of Thor

Team Far Out verslag Battle of Thor

0
Team Far Out verslag Battle of Thor
De eindmeet van het Spartacus-seizoen komt in zicht. Met nog twee wedstrijden te gaan, tikten we afgelopen weekend de Battle of Thor weg. Vol overgave stortte team Far Out zich op de race en Maya Benoy had zelfs nog energie over om ons dit verslag verslag Battle of Thor 2017 te bezorgen. Bekijk ook de foto’s.
 
Maya Benoy: “Na de zomervakantie was het een blij weerzien met team Far Out. Met een goede portie koolhydraten achter de kiezen (thanks to Kim), vertrekken we richting Genk waar we in het Thor Park ons zullen uitleven tijdens the Battle of Thor!
 
De weergoden zijn ons deze keer gunstig gezind en het belooft schitterend weer te worden. Enkele van onze vaste crew zijn er deze keer niet bij wegens andere prioriteiten. Dat maakt dat we een aantal nieuwe durvers kunnen laten deelnemen: Ellen, Tom en onze jongste telg Billie.
 
In de startbox, waar vandaag zo’n 6000 deelnemers zullen starten, begint ons buikje te kriebelen. Team Far Out is er klaar voor! We spreken af om deze keer met de hele groep samen te blijven. Het begin verloopt wat stroef, er ontstaat wat opstopping aan de obstakels en we kunnen moeilijk doorlopen.
 
Het zonnetje is warm maar na de Monkey Climb kunnen we al genieten van een eerste frisse duik. Nog meer waterpret staat ons te wachten bij de volgende hindernis. Swampioné, een stinkende modderpoel waar Shrek jaloers op zou zijn. Met gesloten mond en ogen proberen we onder de staketsels door te kruipen zonder te veel van de smurrie binnen te krijgen. Gelukkig wacht ons kort daarna de eerste bevoorrading waar we onze mond kunnen spoelen.
 
Nu begint het zwaarste stuk. Onderweg in de auto zagen we ze al in de verte liggen, maar daar doemen ze voor ons op, de gevreesde terrils van de oude mijnsite. De klim naar  boven kan beginnen. Iedereen gaat op zijn eigen tempo naar boven. De groep valt even uiteen. Maar boven aan de top staan we elkaar weer op te wachten: samen uit, samen thuis!
 
We gaan snel samen op de foto en zetten onze tocht verder naar beneden. Daar staat de Tobogaaaaan ons te wachten. Het water schrikt ons niet meer af maar als we zien met welke snelheid de deelnemers het water in vliegen, moeten we toch even slikken. Niet nadenken en gaaaaaan! Behalve ons Ellen: Da doene kik ni zenne zot!
 
Verder gaat het er relax aan toe onderweg. We lachen, poseren samen op de foto, helpen elkaar, moedigen elkaar aan. Wat is het leuk om dit echt eens als team te doen. Teamspirit stond vandaag op de eerste plaats!
 
Zoals gepland, finishen we met heel het team.
 
De volgende run kiezen we voor de nachteditie van Race Against Nature. Hopelijk blijven we dan ook samen, zo in het donker… brrr.”