ZIEN: European Outdoor Film Tour, onze favorieten

Met een nieuw programma vol inspirerende outdoorverhalen, sportieve topprestaties en fascinerende ontmoetingen, brengt de European Outdoor Film Tour het avontuur weer terug op het witte doek. Volg avonturiers en atleten op hun persoonlijke weg naar het onbekende en beleef een inspirerende avond met indrukwekkende beelden!

Het filmprogramma heeft een lengte van ongeveer 120 minuten. Tussendoor is er een pauze van ong. 30 min. Het evenement, d.w.z. het gehele programma, inclusief toelichting en een spel met leuke prijzen, duurt in totaal ong. 2,5 – 3 uur.

European Outdoor Film Tour

Onze drie favorieten

 

1. DUG OUT

Dug Out met Benjamin Sadd

Expeditie. De uitgeholde boomstam is al duizenden jaren het traditionele transportmiddel van de Huaorani in Ecuador. De holle boomstam is een van de oudste scheepstypen ter wereld, en precies daarmee willen Benjamin Sadd en James Trundle de mysterieuze jungle van het Amazonegebied verkennen. Voor de realisatie van deze droom moeten de twee Britten veel investeren. Niet met geld, maar met zwaar handwerk. Terwijl hun boomstam onder de aanwijzingen van Huaorani-man Bay Nenquiqwi langzaam maar zeker vorm krijgt, storten de beide Britten zich steeds meer in de geheimzinnige wereld die jungle heet. Daar kan het dan gebeuren dat je jezelf tussen slingerende lianen en apengebrul helemaal opnieuw leert kennen.


2. CHOICES

Choices met Teresa Hoerl

Klimmen. Het was die kenmerkende rode zandsteen en het waren die ontelbare klimroutes direct voor de deur, die Steph Davis in het midden van de jaren negentig ertoe brachten om haar destijds nog ongebonden leven als vagebond op te geven en even buiten Moab (Utah, VS) een huisje met eigen voordeur te kopen. Eigenlijk heel degelijk, als er niet Stephs hartstocht voor het basejumpen en klimmen geweest was… Twee hobby’s, die haar principieel van andere 43-jarigen onderscheidden en waarvan ze met succes haar vak maakte. Steph Davis is de eerste vrouw die alle toppen van het Fitz Roy-massief in Patagonië bedwongen heeft. De eerste die de Salathé Wall bij El Capitan in Yosemite vrij geklommen is. En ook de eerste vrouw die een route categorie 5.11 free solo geklommen is – dus zonder zekering en zonder touw.


 

3. USHBA

Ushba met Samuel Anthamatten

Ski. Al lange tijd oefent de 4710 meter hoge Mount Ushba een grote aantrekkingskracht op de Zwitserse freerider Samuel Anthamatten uit. In juli 2017 is hij samen met Léo Slemett, de winnaar van de Freeride World Tour 2017 en met de freerider Markus Eder uit Zuid-Tirol, naar Georgië gegaan om de meest opvallende top van de Kaukasus voor de eerste keer op ski’s af te dalen en te kijken of de Kaukasische poedersneeuw van de beloofde kwaliteit is.