In de kijker: Ledlenser lampen brengen de nacht tot leven

Ledlenser Outdoor Serie
Ledlenser Outdoor Serie

Ooit al midden in de nacht een berg beklommen om de zon op te zien komen? Dankzij de hoofd- en zaklampen van Ledlenser hoeven je avonturen zich niet meer tot de tijd tussen zonsop- en zonsondergang te beperken. Niet voor niets worden Ledlenser lampen in zowat alle omstandigheden en door iedereen gebruikt.  

Politieagenten, militairen, duikers, doe-het-zelvers, elektriciens, loodgieters, werkmannen en hulpdiensten wereldwijd hebben wat met elkaar gemeen: ze gebruiken namelijk allemaal hoofd- en zaklampen van Ledlenser. Met de nieuwe Outdoor Serie heeft het van oorsprong Duitse merk nu ook een reeks Ledlenser lampen voor outdoorliefhebbers.

Een rondje hardlopen ’s avonds, een grot ontdekken of nachtvissen? Ledlenser lampen brengen de nacht tot leven, of je nu in de bergen bent, langs het water zit of met vrienden een kampvuurtje bouwt. Dat Bartel van Riet fan is van de technologie, zagen we al in het Vier-programma Bartel in het wild.

De blikvangers

De Outdoor Serie bestaat uit zeven Ledlenser lampen in totaal: drie krachtige hoofdlampen en vier zaklampen. De MH10 is de helderste, uitgerust met een rood achterlicht en kleurenfilters. Door de lampkop naar voor of naar achter te schuiven via het Rapid Focus systeem – dat kan met een hand – schakel je gemakkelijk van een lichtstraal voor dichtbij naar een voor veraf. Dankzij het Advanced Focus System krijg je altijd de optimale lichtstraal. De gepatenteerde reflector-lens voorkomt dat er een zwart gat in de lichtstraal ontstaat wanneer je voor een brede bundel kiest.

Voor veel en ver licht – maar liefst 540 meter! – is de MT18 zaklamp een aanrader. Deze haalt een lichtsterkte van maar liefst 3000 lumen en heeft een groter bereik bij minder lumen, waardoor de batterij langer meegaat. Kies je een minder felle lichtsterkte, dan gaat de batterij nog veel langer mee. Beide lampen kunnen opgeladen worden via USB, maar ook wie liever met AA(A)-batterijen werkt, vindt in de Outdoor Serie zijn gading.

Handige features en accessoires

Alle lampen van Ledlenser zijn opgebouwd volgens een modulair systeem, waardoor je gemakkelijk specifieke reserveonderdelen kan bestellen. Daarnaast beschikt het merk over verschillende handige accessoires, zoals een magnetische houder waarmee je de lamp aan een tentstok of fotostatief bevestigt. Met de GoPro-adapterset monteer je de lamp dan weer op haast alle GoPro-systemen. Vier kleurenfilters zorgen voor een optimaal zicht in alle omstandigheden

www.ledlenser.be