Home Bestemmingen Leuke fietsbestemmingen en originele fietsproducten

Leuke fietsbestemmingen en originele fietsproducten

0
Leuke fietsbestemmingen en originele fietsproducten
icon curtain trail 3

Hoe vermaak je jezelf in de herfst? Wanneer je denkt aan de herfst denk je ook aan rustige boswandelingen en niet te vergeten gezellige fietstochtjes door het bos! Maar het weer kan wel eens tegenvallen en soms wil je gewoon wat verder weg. Daarom sommen wij hieronder twee leuke fietsbestemmingen en enkele originele fietsproducten voor je op.

Indoor mountainbiken in oude Philips-fabriek

Wanneer het zo regent dat zelfs mountainbiken onbegonnen werk blijkt, moet je bij WOOD15 in het Nederlandse Sittard-Geleen zijn. Vlakbij de Duits-Belgische grens werd een oude fabriekshal van Philips omgebouwd tot indoor speeltuin voor mountainbikers en BMX’ers. Zowel beginners als gevorderden kunnen er hun technieken bijspijkeren. Omdat jong geleerd oud gedaan is, zijn zelfs kinderen met loopfietsjes toegelaten op het hindernissenparcours.

Fietsroute langs het IJzeren Gordijn

Tijdens de Koude Oorlog was Europa verdeeld door het IJzeren Gordijn, die het communistische Oostblok scheidde van het kapitalistische Westen. Een grens van mijnenvelden, muren, uitkijktorens en prikkeldraad moest voorkomen dat Oost-Europeanen naar het westen konden vluchten en omgekeerd. Het Gordijn verdween tussen 1989 en 1991, met de val van de Berlijnse Muur als meest iconische moment. Opdat we dit stuk Europese geschiedenis niet zouden vergeten, werd de Iron Curtain Trail uitgewerkt, een 7650 km lange fietsroute langs de voormalige scheidingslijn. Beginnen doet ze aan de Noors-Fins-Russische grens. Vervolgens loopt de route via twintig landen tot de Zwarte Zee in Turkije.

Must have: rugzak met ingebouwde richtingaanwijzer

Richtingaanwijzers op het fietsstuur hebben nooit een doorbraak gekend, maar dankzij deze trendy Moonride-rugzak kun je ook veilig door het verkeerd slalommen. Met een schakelaar op je stuur geef je een signaal aan je rugzak, die de persoon achter jou via een pijn van ledlampjes aangeeft welke richting je uit zal rijden.

 

Na de mountainbike: de trottinette tout terrain

Vind je mountainbiken te gevaarlijk, fietsen te vermoeiend en wandelen te traag? Dan is de trottinette tout terrain misschien iets voor jou! De elektrische terreinstep is aan een opmars bezig in buitensportbestemmingen, bijvoorbeeld om tochten door wijngaarden te maken of van een bergflank te downhillen. Of om deze herfst door het bos te sjezen.