Mooiste herfstwandelingen dichtbij: 3 ideeën voor dit najaar

mooiste herfstwandelingen - Marche Aquatique Credit G. Arrieta
Marche Aquatique Credit G. Arrieta

Wandelen is altijd een van de eeuwenoude tradities geweest. Het kan altijd en overal gedaan worden waardoor het dus als zeer aantrekkelijke activiteit beschouwd wordt. In het najaar, of in de herfst, is het volgens sommigen toch het meest rustgevende. De mooiste herfstwandelingen dichtbij, door het vochtige bos met een zachte bries door je haren, vallende bladeren…

In de Lage Landen zijn er zeker ook een aantal wandelingen die je een keer moet uitproberen als je in de buurt bent, dus hier hebben we dan ook 3 van de mooiste herfstwandelingen dichtbij voor je opgesomd.

3 van de mooiste herfstwandelingen dichtbij

Te voet over Waddeneiland Terschelling

Met 250 kilometer aan wandelpaden en heerlijk rustige onverharde wegen is het op het Nederlandse Waddeneiland Terschelling het hele jaar door fijn wandelen. De toeristische dienst stippelde een driedaagse wandeling uit langs de mooiste natuurgebieden en gezelligste dorpjes van het eiland. Ideaal om het eiland op eigen houtje te verkennen. VVV Terschelling geeft van elke wandeling een gps-track, wandelkaart en praktische info.

Oeverlopen in het Waasland

Op een boogscheut van Antwerpen, in Kruibeke, ligt het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen. In dit landschap van slikken en schorren, broekbossen en vogelweides openden de afgelopen jaren verschillende nieuwe wandelroutes. De nieuwe wandelgids Oeverlopen beschrijft vijf wandellussen langs de Schelde en de Durme, door Kruibeke en Tielrode en Rupelmonde.

Wandelen… door een vijver

Over het water wandelen is enkel Jezus gegeven, er dwars door stappen zouden de meesten onder ons toch moeten kunnen. Bij het zogenaamde waterwandelen – marche aquatique in het Frans of water walking in het Engels – train je conditie en spieren door vijvers of zeewater te doorkruisen, al dan niet voorzien van wetsuit en peddel. Voor een training kun je onder meer terecht aan de Baskische kust.

Mag het wat sneller en georganiseerd? Doe mee aan deze drie loopevents voor herfst en winter.