Elke maand een trail: 3 loopevents voor herfst en winter

Loopevents voor herfst en winter - barefoot running
Loopevents voor herfst en winter - barefoot running

Vind je die donkere maanden op zich nogal saai en ben je nogal gebeten door een sportieve lifestyle? Dan hebben wij hier voor jou dé oplossing om je van de verveling te ontdoen! 3 loopevents voor herfst en winter.

27 oktober 2018: Belgisch kampioenschap blootvoets lopen

Alle marathons en bergtrails op je bucketlist afgevinkt? Dan is blootvoets lopen misschien wel een uitdaging. Op 27 oktober 2018 gaat in ’s Gravenvoeren het BK Bear Foot Running door, met zowel een korte trail (15 km) als een lange (39 km). Geen paniek als je voetzolen onvoldoende eelt bevatten. Ook lopers met barefoot schoeisel genre FiveFingers of Solerunner mogen starten. Vind je 39 km aan de lage kant, dan kun je dezelfde dag ook deelnemen aan de klassieke Bear Trail, een ultraloop met afstanden van 58,85 en 100 km.

11 november 2018: kou trotseren tijdens de Neptunus Run

De Neptunus Run is traditioneel de knallende afsluiter van de KBC Spartacus Series. Dit jaar is het de vijfde editie. Niet te missen dus, en al helemaal niet als je weet dat de Neptunus Run alles in zich heeft om opnieuw één van de zwaarste en meest spectaculaire loopevenementen van het land te worden. Deelname aan de Neptunus Run is trouwens verplicht voor wie zich in 2018 Spartacus Hero wil noemen en finisht in minimaal zes.

Oktober – december: Urban Trails

Lopen door kerken en cafés, stadhuizen en stegen, pleinen en parken… Urban Trails zijn wereldwijd een ware rage. Trek je loopschoenen aan en ontdek onze steden op een heel andere manier. Op 21 oktober passeert de Urban Trail in Bergen, 11 november in Brugge,  18 november in Namen en 8 december in Mechelen.