Elke maand een trail: loopevents voor herfst en winter

Loopevents voor herfst en winter - barefoot running
Loopevents voor herfst en winter - barefoot running

Vind je die donkere maanden vrij saai en ben je vooral gebeten door een sportieve lifestyle? Dan hebben wij hier voor jou dé oplossing om je van de verveling te ontdoen! Loopevents voor herfst en winter.

26 oktober 2019: Bear Trail & Grizzly 100

De Instinct Bear Trail op 26 oktober 2019 is de achtste editie van deze trailrun in de Belgische Voerstreek. Diezelfde dag is het ook de de 3e editie van de Grizzly 100, een Ultratrail van 100 km door de mooie Voerstreek en langs de grens van Nederland en België naar het Drielandenpunt en weer terug. Naast de 100 is er ook een ultra van 83 km en de ’traditionele’ 58, 39, 25 en 16 km trails. Reken op veel singletrails, pittige beklimmingen, mooie uitzichten en een traject dat meer dan 90% offroad gaat. www.bearsports.nl

17 november 2019: Spartacus Koppenberg

De Spartacus Series is al jaren een favoriet, waar Team Far Out maar geen genoeg van krijgt. Als afsluiter van dit jaar trekt de hele stoet voor het eerst naar de Koppenberg. Inderdaad, die mythische berg in Oudenaarde. Dat wil zeggen: hoogtemeters, kinderkopjes en slippartijen. Als het maar niet regent! Je kan kiezen uit een obstakelrun van 5 (circa 25 hindernissen) of een van 10 km (met ongeveer 50 hindernissen). Starten gebeurt in waves. www.spartacusseries.be

7 december 2019: Cécémel Sinterklaas Trail

Drongengoedbos is het grootste aaneengesloten bos van Oost-Vlaanderen. Met zijn vele mooie dreven, heide, gras, bos is variatie troef. En is het de ideale plek voor uren wandel- en loopplezier. De Sinterklaas Trail is er uiteraard niet alleen voor de groten, die kunnen kiezen uit de 5, 10, 21 en 42 km. Maar vooral ook voor de kleinsten: met de Sint die langs komt, een springkasteel, en twee loopafstanden van 350 en 850 m. Het parcours bevat privépaden en éénmalig opengestelde paden. Daarom wordt geen gpx vrij gegeven. www.marathonandmore.be

12 januari 2020: Trèfle à quattre feuilles

Geen stress, gene medaille, geen prijzen, gewoon 12, 23,  33 of 42 km lopen, puur voor het plezier door een van de mooiste stukjes van België. De trail bestaat uit 4 verschillende lussen die je naar wens kan combineren. Iedereen betaalt € 10 en krijgt na afloop een consumptiebon. Reken onderweg op velden, boswegels, mooie singletrails en als je een beetje pech hebt met het weer veel modder. In totaal overwin je ook een 1000-tal hoogtemeters als je alle vier rondjes doet. www.couritpourleplaisir.be

Oktober – december: Urban Trails

Lopen door kerken en cafés, stadhuizen en stegen, pleinen en parken… Urban Trails zijn wereldwijd een ware rage. Trek je loopschoenen aan en ontdek onze steden op een heel andere manier. Op 20 oktober passeert de Urban Trail in Bergen, 10 november in Brugge en 14 december in Mechelen. Na eeb tussenstop in januari en februari gaan de urban trails in maart weer van start. www.sport.be/urbantrailseries