Bikepacking: op fietsvakantie met mountainbike en tent

Bikepacking, een fietsvakantie om nooit te vergeten
Bikepacking, een fietsvakantie om nooit te vergeten

Bikepacking? Dat is zoiets als backpacking. Maar dan met de bike. De combinatie van mountainbiken en kamperen voert je op avontuurlijke wijze de natuur in. Met een minimum aan bagage ga je op zoek naar vrijheid, los van de platgereden paden. Een fietsvakantie om nooit te vergeten, dat staat vast.

Bikepacking is momenteel hot als fietsvakantie. Je kan gerust van een nieuwe trend spreken. Elke fietsfabrikant heeft momenteel wel een of meerdere bikes in het gamma die zich perfect lenen voor lichtgewicht fietskamperen, met bijhorende fietstassen in alle vormen, maten en kleuren.

Bikepacking / fietsvakantie

Welke fiets is geschikt voor bikepacking?
Verschil bikepackingtassen en gewone fietstassen?
Comfort tijdens bikepacking
Georganiseerde bikepackingtochten
Fietshacks en bikepacking tips
Bas Wit reed de Tuscany Trail
Zelf een bikepackingroute kiezen

Tekst: Jurgen Groenwals