Home Bestemmingen Wat is bikepacking: op fietsvakantie met mountainbike en tent

Wat is bikepacking: op fietsvakantie met mountainbike en tent

0
Wat is bikepacking: op fietsvakantie met mountainbike en tent
Bikepacking, een fietsvakantie om nooit te vergeten

Wat is bikepacking? Dat is zoiets als backpacking. Maar dan met de bike. De combinatie van mountainbiken en kamperen voert je op avontuurlijke wijze de natuur in. Met een minimum aan bagage ga je op zoek naar vrijheid, los van de platgereden paden. Een fietsvakantie om nooit te vergeten, dat staat vast.

Wat is bikepacking?

Bikepacking is momenteel hot als fietsvakantie. Je kan gerust van een nieuwe trend spreken. Elke fietsfabrikant heeft momenteel wel een of meerdere bikes in het gamma die zich perfect lenen voor lichtgewicht fietskamperen, met bijhorende fietstassen in alle vormen, maten en kleuren.

Alles over bikepacking / fietsvakantie

 • Welke fiets is geschikt voor bikepacking?
  Op zoek naar de juiste fiets voor een fietsvakantie of bikepacking avontuur? Dan heb je twee keuzes. En neen, je hebt geen fortuin nodig om te gaan bikepacken.
 • Verschil bikepackingtassen en gewone fietstassen?
  Fietstassen zijn fietstassen, toch? Deels, maar niet helemaal. Er is wel degelijk een verschil tussen bikepackingtassen en gewone fietstassen voor vrijetijdsgebruik.
 • Comfort tijdens bikepacking
  Wie voor het eerst gaat bikepacken, kan deze extra tips voor extra comfort tijdens het bikepacken gebruiken.
 • Georganiseerde bikepackingtochten
  Bikepackingraces winnen aan populariteit. Dit zijn lange tot erg lange wedstrijden waarbij je zelf kiest waar en wanneer je een pauze inlast. Het terrein is sterk afwisselend en gaat van gravelwegen tot heuse singletrails in de bergen. Hetzelfde geldt voor uitgestippelde bikepackingroutes, maar dan zonder wedstrijdaspect.
 • Fietshacks en bikepacking tips
  Onderweg kom je altijd wel wat tegen. We sturen je niet weg zonder deze vijf handige fietshacks en handige bikepacking tips.
 • Bas Wit reed de Tuscany Trail
  De Tuscany Trail is misschien wel het allermooiste bikepackingavontuur op iemands bucketlist. Het event wordt jaarlijks georganiseerd. 
 • Zelf een bikepackingroute kiezen
  Voor een bikepackingavontuur in Belgiƫ is het nog wat behelpen. Voor je zelf een bikepackingroute kiezen gaat, sta je best bij enkele zaken stil.

Tekst: Jurgen Groenwals

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

8 + dertien =