Inschrijvingen Boslandtrail open vanaf midden november!

Inschrijvingen Boslandtrail

De organisatoren timmeren hard aan de Boslandtrail, in het 4679 ha grote natuurgebied Bosland in de Kempen, om er van 28 tot 30 september 2018 een onvergetelijk evenement van te maken. De inschrijvingen zijn vanaf midden november 2017 open.

Met twee trailafstanden van 50 en 100 km en drie familiewandelingen van 5, 12,5 en 25 km mikt de Boslandtrail op zowel trailrunners als recreatieve wandelaars. Meedoen, is de boodschap!

Op het programma

Op vrijdagavond wordt het weekend passend ingezet met een BBQ of pastabuffet. Ideaal krachtvoer om er de dag erna met goede moed in te vliegen.

Op zaterdag staat vanaf 10:30 uur de start van de 100 km op het programma, waarna het rustig blijft op de weide tot ’s middags. Dan start Bosland Sound. Meer informatie over dit bijzondere event volgt binnenkort. Rond 15 uur komen de deelnemers van de 50 km en hun supporters aandraven. ’s Avonds volgt een BBQ of paella. Lokale muziekbandjes vrolijken de boel op. Omstreeks 21:30 start de Nachttrail.

Op zondag is iedereen met de hele familie welkom voor een familiewandeling. Je kan kiezen tussen een stevige tocht van 25km of 12,5km of een meer relaxte wandeling van 5 kilometer door de natuur. Ondertussen wordt de aankomstweide klaargemaakt voor de eerste finishers van de 100 en 50 km. Na een kindvriendelijke zondagnamiddag met clowns, vuurspuwers en een marktje met verschillende stands.

Het traject van zowel de trails als de wandelingen loopt grotendeels over onverhard terrein (80%). Er vallen zelfs Kempische duingebieden, heidevlaktes, veel bossen en lastige zandwegen te trotseren.

De Boslandtrail praktisch

  • Datum : 28/29/30 sept 2018
  • Locatie: bosland (Hechtel-Eksel, Overpelt, Peer, Lommel)
  • Start en eindlijn: Winnerfarm, Winnerstraat op de grens van Overpelt en Hechtel-Eksel
  • Kamperen kan op de camping van de Boslandtrail (meer info volgt nog) of in centerparcs De Vossemeren
  • Tijdsduur tocht 100km: max. 30u
  • Tijdsduur tocht 50km nightrail max. 13u
  • Inschrijven voor beide kan vanaf 15 november 2017, individueel of in teams van 4 personen

www.boslandtrail.be

Shop Lokaal