Neptunus Run 2017 – Fort Napoleon

Prachtige foto danzij Egmond Dobbelaere fotografie

Neptunus Run 2017
Oostende Fort Napoleon

Met 3500 deelnemers staan we dit jaar aan de start. Wow niet slecht, kleine 500 meer dan de vorige editie in 2016. Er zijn dus nog genoeg zotten op de wereld!
Jawel, ik weet het, ik ben er ook weer bij. Na vorige jaar een hartstilstand nauwelijks te hebben overleefd op de Tobogan (glijbaan die eindigt in ijskoud water), ben ik bereid mijn leven weer op het spel te zetten enkel en alleen omdat we met team Far Out geweldig veel fun beleven. En daar gaat het tenslotte toch om. Als het iets is dat rechtvaardigt dat we tot “Spartacus Hero 2017” bekroond worden is het onze “team spirit”. Onze prestatiedrang is gedurende de ganse serie langzaam omgebogen in een “plaaggeestig” haantjesgedrag, gekleed in een sausje van “kapitein Nep-Koen-us”.

Net zoals voor de editie van 2016, stonden we klaar om er weer een super “weekend” van te maken. Jawel weekend, want we zijn ondertussen zo close dat zelfs het nachtelijk gesnurk van sommige teamleden het plezier tijdens de Neptunus run niet kan dempen. Om volledig in de sfeer te komen zorgt onze kapitein er elk jaar voor dat we op zaterdag onze outfit kunnen klaarstomen. Pruiken, vlaggen, zwaarden, badmutsen, drietand, … noem maar op. Voldoende attributen om geanimeerd de obstakels te lijf te gaan.

Nog een laatste hindernis

Als zondag dan eindelijk aanbreekt, steken we snel ons hoofd buiten en “checken” we buienradar. Oef, het ziet er goed uit. Voor sommige is dit de derde editie van de Neptunus run en niet elk jaar zijn de weergoden of zeegoden ons gunstig gezind. Maar dit jaar is het zelfs warm. Haha, warm zei je? Ons huisje ligt redelijk verdoken in de duinen op enige afstand van het strand en zodra we de nieuwe locatie van de Neptunus run, fort Napoleon in Oostende, betreden; moeten we onze mening lichtjes bijschaven. BRRrrrr …. Frisjeeeuhs!!! “Koen mag ik in jouw baard kruipen?”

Organisatorisch is Oostende waarschijnlijk een beter keuze. Toch kijken we een beetje nostalgisch terug naar de vorige locatie in Lombardsijde. De sfeer die een militaire basis uitstraalt is toch net iets aparter en “blend” ook beter met de essentie van de Spartacus series. Maar de sfeer die de organisatie brengt blijft top en met onze randanimatie doen we er nog een schepje bovenop. Bekijk hier meer foto’s van Neptunes Run 2017.

De obstakels zijn gekend en de ondergrond, tja met Neptunus, wat had je verwacht? Strand natuurlijk. Al blijft het aandeel in kilometers beperkt. Eén obstakel sprong echter wel in het oog, de Toboggan. Deze was dit jaar 180 graden verkeerd geïnstalleerd?! In plaats van te eindigen in een ijskoud bad, vertrokken we al wadend door een ijskoud bad en moesten we vervolgens de steile helling opklauteren. “Wat een domme installateurs?!” grapten we stoer. Maar in mijn hoofd speelde maar één gedachte: “Gelukkig, dit jaar geen hartstilstand!

Tekst: Ben Van Dyck
Proud member of team Far Out

Het zandstrand tijdens Neptunes Run 2017