Verslag film Notes from the Wall en foto’s van Siebe, Nicolas en Sean

Verslag filmvertoning Notes from the wall - Sibe, Nico en Sean
Verslag filmvertoning Notes from the wall - Sibe, Nico en Sean

We hebben genoten gisteren! Vandaar dit kort verslag van de film Notes from the Wall. Er was zeker 500 man, de introductie van Werner Loobuyck van initiatiefnemer Petzl viel in de smaak, en het bigwalltrio Siebe Vanhee, Nicolas Favresse en Sean Villanueva O’Driscoll wist alles smakelijk, met de nodige humor en een muzikale noot te brengen.

De film zelf was zonder meer indrukwekkend. Een must see voor wie van klimmen houdt uiteraard, maar ook voor iedereen die de bergen en de natuur weet te appreciëren, graag zijn grenzen verkent en zichzelf bij tijd en wijlen wil ontdekken. De avond kwam tot stand dankzij initiatiefnemer Petzl in samenwerking met de Klim- en Bergsportfederatie (KBF). Als afsluiter stelden we nog drie snelle vragen aan Siebe Vanhee.

3 snelle vragen aan Siebe Vanhee

Siebe, wat vond je het moeilijkst?

Siebe Vanhee: “Zonder twijfel het onvoorspelbare weer en de onzekerheid die daarmee gepaard ging. Het weer kon echt om de twee-drie uur veranderen. De sneeuw, de kou en de ijzige wind vergen niet alleen veel energie, maar maken ook dat je echt nooit wist waar je eigenlijk aan toe was. En ik moet toegeven: toen we daar zes dagen vastzaten in onze kilmhangmat, had ik het bij momenten wel even gehad.”

Was er iets dat je toen echt miste?

“Eigenlijk niet nee. We zongen, speelden muziek, babbelden over vanalles. Ik had boeken mee, vooral wat diepgaander materiaal, over maatschappelijke problemen, spiritualiteit, psychologische aspecten van de mens… Tot ergernis van Nico (Lacht.), die daar niet zo’n fan van is, maar z’n eigen boek was vergeten en het dus met de mijne moest doen. Uiteraard dachten we veel aan eten, maar dat is in het totale plaatje – als je daar eenmaal bent – niet zo belangrijk. Als ik toch iets moet noemen: mijn yoga-ochtendritueel. Dat gaat niet zo goed in een klimhangmat.”

Nog Lessons learned?

“Ja toch wel. Voor mij persoonlijk knaagde het een tijdje dat ik dat laatste stuk niet zelf vrij kon klimmen. Dat is een beetje een ego-probleem natuurlijk en staat los van de trots die ik voelde en voel als team. Maar ondertussen heb ik me daar wel al overgezet. Je leert meer in het nu leren leven. Je weet dat je de dingen soms moet nemen zoals ze zijn en er moet voor gaan wanneer je er de kans toe krijgt. Het feit dat je zoiets doet als team, geeft je extra kracht. Maar dan nog moet je vooral luisteren naar je eigen lichaam.”

Film Notes from the wall

Bekijk enkele foto’s van de expeditie en van de film.

Wil je de film nog zien? In ons aankondigingsartikel vind je de data en locaties voor komende week. Hieronder alvast de trailer.

Tenerife trailrunning