Home Anders Outdoor ZIEN 17/3: film Notes from the Wall met Siebe Vanhee

ZIEN 17/3: film Notes from the Wall met Siebe Vanhee

0
ZIEN 17/3: film Notes from the Wall met Siebe Vanhee

Precies een jaar geleden haalden drie van ’s werelds beste en Belgische klimmers Siebe Vanhee, Sean Villanueva O’Driscoll en Nicolas Favresse de pers door als eersten ooit een van de hardste routes in Patagonië vrij te klimmen. In de film Notes from the wall doet het Belgisch trio hierover hun relaas. Een niet te missen vertoning voor outdooravonturiers! Nu zaterdag 15 maart bij K2 De Kampeerder in Antwerpen!

Film Notes from the Wall

Koude temperaturen, wind, sneeuw en ijs in de spleten maakten van de eerste, vrije beklimming van ‘El Regalo de Mwono’, een 1200 meter lange 8a-route op de oostzijde van Torre Central in Chileens Patagonië, een echte beproeving. Maar gelukkig waren de drie Belgen niet aan hun proefstuk toe.

Belgisch klimmer Siebe Vanhee behaalde meerdere ereplaatsen op het Belgisch Kampioenschap boulderen en opende menig routes op big-walls in Groenland, Siberië en Madagascar. Nico is meervoudig Belgisch Kampioen lead en boulder en ook Sean behaalde meerdere ereplaatsen. Beiden behaalden tevens de hoogste klimprijs in Alpine, namelijk Le Piolet d’Or in 2011 voor hun big wall-expeditie naar Groenland.

Notes from the wall brengt het verslag van een 19-daagse reis in een verticale wereld, geteisterd door de elementen, met technische klimpassages en live muziek. Niet te missen!

“Het verschrikkelijke weer en de technische moeilijkheden van de wand maakten van deze beklimming de moeilijkste vrije beklimming die we ooit deden. Maar het was wel de uitdaging waar we alle drie stiekem naar op zoek waren. We zijn dan ook ontzettend trots dat we slaagden in ons opzet.” (Belgisch klimmer Siebe Vanhee)

Filmvertoning Notes form the Wall 17 maart 2018

  • Waar? K2 De kampeerder, Frankrijlei 109, 2000 Antwerpen
  • Wanneer? Zaterdag 17 maart om 19 uur
  • Prijs? 7 euro
  • Tickets? Hier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

1 × 5 =