Team Far Out verslag Scott XTrails Houffalize

0
37
Scott Xtrails Houffalize
Scott Xtrails Houffalize

Daar we reeds een tweetal jaren meededen aan de bekende Spartacus Series, vonden we dat het eens tijd werd om met ons team de grenzen een beetje te verleggen. En ‘OOOOOOOH’ hebben we dat dit weekend gedaan tijdens de Scott Xtrails in Houffalize. Een verslag van Kim Simons.

Kim Simons: “Ploegmaat Benny, had ons een voorstel gedaan, om eens deel te nemen aan een trailrun in Houffalize en daar dit voor de meesten onder ons iets nieuws was, hapten we natuurlijk direct toe. Niet wetende waar we ons aan konden verwachten, maar niet erg want ons team houd wel van een nieuwe uitdaging en de Scott Xtrails geeft ons weer iets nieuws om naar uit te kijken.

Het was natuurlijk nog een ver van onze bedshow tot dit weekend. Daar was het moment dan aangebroken, de start van de ‘SCOTT Xtrails Belgium/Houffalize’, toch een vrij hoog aangeschreven wedstrijd, die zekers niet te onderschatten viel, allé dat werd werd ons in de wandelgangen toch verteld!

Bepaalde mensen, verklaarden ons wel een beetje ‘POCO LOCO’ dat we dit meededen voor onze eerste trailrun, maar niets gaan we uit de weg met ons team! En daar stonden we dan met meer van de helft van ons team, als een stelletje leken, gingen we er eens aan beginnen, als dat maar goed komt!

Le moment suprème

Toch nam het niet weg dat er wel wat lichte stressfactoren naar boven kwamen bij sommige onder ons en anderen lieten het hen dan weer rustig welbevallen. Toch zalig zo’n ‘mix max’ van vanalles in dit topteam! Ook hadden we enkele nieuwe ploegmaten meegenomen en wat een extra fun heeft dit dan ook weer met zich meegebracht! (Thanx guys J, you rock!)

Ok, daar is het ‘moment suprème’, zaterdagavond 17.30u we maken ons klaar om aan onze eerste trailrun van 10 km te doen. We peppen elkaar wat op en er hangt een super gezellig sfeertje.  De avond valt en er is ook geen grote massa aan lopers! Dat maakt het ook net wat anders dan de drukte die je wel hebt in de Spartacus Runs.

Daar is dan het startshot, no way back alleen rechtdoor, hopla we zijn vertrokken. Iedereen met hun lichtje op hun hoofd of op hun borst, lijkt wel een beetje op de nightrun in t’Rivierenhof, maar dat is het zekers niet. Al snel komen de eerste beklimmingen en modderpaadjes tevoorschijn en gaat het er pittig aan toe.

De groep geraakt snel wat verdeeld maar niet erg, iedereen loopt het op zijn/haar tempo en komt binnen de twee uur binnen. Iedereen ervaart het zeer positief !

Niet 1, maar 2 trailruns voor iedereen!

Wow, wat een toprun van iedereen, moe en voldaan keren we terug naar ons huisje voor een lekkere spaghetti en niet te laat in bedje want de dag erna, doen we onze tweede trailrun. Jaja, je leest het goed, we doen er idd ineens twee, tja zoals ik voorheen al liet vallen als we iets doen, doen we het ineens goed hé J

Na een niet zo schitterend nachtje voor de meesten onder ons, beginnen de eerste lopers uit ons team aan de eerste trailrun van 25km. Benny, Koen en Jurgen, zijn er helemaal klaar voor en worden door de rest van ons team aangemoedigd aan de start en weg zijn z! Succes boys en dat was het ook, onder de drie uur waren ze alle drie binnen! Nogmaals proficiat!

Twee uurtjes later vertrekken er nog twee lopers van ons team voor de 17 km. Komaan Maya en Peter, knallen hé en dat hebben ze dan ook weer fantastisch gedaan, beiden onder de twee uur binnen. Top gedaan!

De laatste loodjes

En dan 1,5u later vertrekt het grootste deel van onze groep aan de laatste run van 10km. We zijn er allen klaar voor, wel met een tikkeltje zenuwen beginnen we opnieuw aan onze run, daar het nu overdag is, lijkt het de eerste die we doen, want je kan het niet vergelijken met een avond trailrun, zeggen ze! Maar normaal nu nog meer genieten daar we het mooie landschap kunnen zien, en zo gezegd zo gedaan!! Wat een mooie run door de bossen van Houffalize, echt super! En wat een topprestatie van mijn team, iedereen binnen in 1,30 min. En dit voor onze eerste keer!

Ik kan niet anders zeggen dat het weer een fantastische tweedaagse waren, met een super team, een super eerste ervaring, een super trailrun. Smaakt naar meer, dus lezers, het laatste over ons team in bijlange nog niet in zicht! Tot in andere oorden!”

Scott Xtrails Frankrijk en Nederland

De tweede en derde Scott XTrails van dit jaar vinden plaats in respectievelijk de Vogezen in Frankrijk en bij onze Noorderburen in Vaals te Nederland. Wie doet mee?

Hier nog enkele foto’s Xtrails in Houffalize van ons Far Out team tijdens deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijf × drie =