Meedoen aan Roc d’Ardenne in Houffalize? Dit vond Aurélie De Boiserie ervan

Meedoen aan Roc d'Ardenne - Aurelie De Boiserie

Elk jaar staan er honderden enthousiastelingen aan de start van een van de tofste mountainbikefestivals, in ons eigenste Houffalize. Onder hen Aurélie De Boiserie. Of iedereen kan meedoen aan Roc d’Ardenne? Er zijn omlopen voor iedereen. En zoals Aurélie zegt: ‘Het draait toch vooral om het plezier.’

Wie of wat overtuigde je om mee te doen aan de Roc d’Ardenne?

Aurélie De Boiserie: “Mijn papa (Tom) overtuigde mij om mee te gaan naar Roc d’Azure in 2016. Een supertoffe ervaring. Het jaar daarna heb ik me dan ook ingeschreven voor Roc d’Ardenne 2017. Ik deed mee aan de Mid Roc. Een tocht van 38 km en 950 hoogtemeters. Dit keer samen met mijn vriend (Sebastiaan Merckx). Ervaren zou ik mezelf niet echt willen noemen. Ik mountainbike wel al enkele jaren, maar nooit echt op regelmatige basis. Ik ben afkomstig van Hasselt. Dus meestal blijven we in Limburg voor een toertocht. Dat is toch heel wat anders dan fietsen in de Ardennen.”

Wat vond je ervan?

“Ik vond het een heel fijne tocht. En er was een heel leuke sfeer. Het weer zat ook goed mee, niet te warm, niet te koud en af en toe het zonnetje. Heerlijk. De laatste vijf kilometer waren voor mij best zwaar, omdat veel technische stukken elkaar opvolgden. Dat is niet echt mijn sterkste punt tijdens het fietsten. Wat ik heel leuk vind aan de sport op zich, is dat je tijdens de hele rit buiten in de prachtige natuur zit.”

Nog iets bijzonders meegemaakt?

“Nu niet in het bijzonder over de Roc, maar een verhaal dat mijn papa nogal eens graag vertelt… Vroeger (toen ik ongeveer 13, 14 jaar was) ging ik op zondag mountainbiken met mijn papa. Toen reed ik nog zonder klikpedalen. Er waren onderweg zo een paar heuveltjes (een ‘wasbord’) achter elkaar. Ik had te veel snelheid en ik vloog de lucht in, mijn benen uit elkaar, van mijn pedalen af. Mijn papa dacht toen ‘Oh neen, die gaat hard vallen’. Maar ik landde en gelukkig met mijn voeten toch terug op mijn pedalen. Het volgende weekend had ik klikpedalen op mijn fiets staan J.”

Mogen we je weer aan de startlijn van deze of een ander Roc-event verwachten?

“Dat sowieso. Het zijn heel leuke evenementen. Met voor ieder wat wils. Als er een stuk te moeilijk is om te fietsen dan wandel je eventjes. Het is voor het plezier dat ik meedoe, absoluut niet om een of ander resultaat te behalen. Ik zal dit jaar terug de Mid Roc rijden. En wie weet rij ik ooit wel de echte Roc d’Ardenne. Dat staat toch alleszins op mijn bucketlist. Maar hiervoor zal ik nog wat meer moeten durven en wat techniek trainen.”

Roc d'Ardenne 2017 from Golazo on Vimeo.