Home Anders Outdoor Survivalcursussen, bergwandeldagen en ander outdooravontuur

Survivalcursussen, bergwandeldagen en ander outdooravontuur

0
Survivalcursussen, bergwandeldagen en ander outdooravontuur
Survivalcursussen, bergwandeldagen en ander outdooravontuur (c) Outdoorschool

Elke outdooravontuur wordt er zoveel leuker op als je er alles wat erin zit uit weet te halen: de juiste staptechniek, de mooiste routes kiezen, ervoor zorgen dat je niet verdwaald, weten wat je moet doen in geval van nood…. De survivalcursussen, bergwandeldagen en ander outdooravontuur van Outdoorschool pikt hier weer perfect op in.

Survivalcursussen, bergwandeldagen en ander outdooravontuur

Voor het volledige aanbod en reacties van andere outdoorenthousiastelingen verwijzen we je graag naar de website of facebookpage van Outdoorschool. Hieronder alvast onze drie ideeen survivalcursussen, bergwandeldagen en ander outdooravontuur voor lente-zomer 2018, met de vrienden, het gezin of gewoon lekker alleen.

Met de vrienden

Trekkingtentjes rond een vijver, een hangmattenbosje, een plek voor overlanders, een kano-basecamp… Social sharing is hier en belangrijke troef: verhalen delen, kennis delen, samen koken, samen eten, samen een avond rond het kampvuur. Je zit als het ware niet ‘op’ een facebook groep, maar er ‘middenin’. Backpackers’ Camp ligt ook midden in een een ideaal gebied voor stevige tochten, pittige moutainbike- en trailrunroutes, ontspannende kajaktochten en avontuurlijke kanotrektochten.


Met de kids

  • Wat: GezinSurvival
  • Waar: Bagimont (Ardennen)
  • Wanneer: weekend van 5-6 mei, 20-21 mei, 30 juni-1 juli, 28-29 juli en 4-5 augustus

Aan de rand van een bos, langs de oevers van een beekje, ontdekken ouders samen met hun kinderen het leven zoals het ooit was: hout sprokkelen, vuur maken, onderdak bouwen, gebruiksvoorwerpen maken, eetbare plantjes ontdekken, drinkbaar water vinden, korte wandelingen maken enz. Dit alles onder begeleiding van een professionele survivalgids. Geschikt voor kinderen van ca. 7 -12 jaar.

Going solo

  • Wat: Aardingskamp
  • Waar: Bagimont (Ardennen)
  • Wanneer: 10-13 mei

Even stop zeggen, de pauzeknop induwen en kiezen voor jezelf. Enkele dagen de tijd te nemen om letterlijk op adem te komen en opnieuw te aarden in een prachtige bosrijke omgeving. Een overdekt vuurafdak, tentjes, een luifel, een primitief toilet, de beek en een blokhutje zorgen voor minimaal comfort. Het kampleven en enkele toepasselijke workshops vullen een deel van de dagen: vuur maken, koken, hout hakken, voorwerpen maken, enz.

Kan jij overleven in het bos? TEST je survivalskills.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zeven + drie =