Wandelen op Tenerife? Geen beter moment dan het Tenerife Walking Festival

Tenerife Walking Festival

Genereus veel zon, altijd een aangename temperatuur en een verrassende natuur… redenen te over om het mooie eiland Tenerife al wandelend te leren kennen. Wat dat betreft is er geen betere gelegenheid dan het Tenerife Walking Festival, wandelen op Tenerife tijdens een van de toonaangevende wandelfestivals van Europa van 22 tot 26 mei.

Bekijk hier de fotogalerij wandelingen op Tenerife.

Het aanbod aan uitgestippelde routes is veelbelovend: je hebt de keuze uit twintig inspirerende hikes en trails. Het ene traject voert je door magische laurierbossen, terwijl andere eindigen met een frisse duik aan een afgelegen, ongerept strand. Er zijn ook routes met uitzicht op lavastromen en unieke vulkanen, zoals de Teide, die op de Werelderfgoedlijst staat.

Wandelen op Tenerife - deporte_senderismo_36.-Alto-de-la-Fortaleza_-parque-nacional-teide_volcanes__NDR7028

Wandelen op Tenerife: kust, bos of vulkaan?

Uiteraard zijn er verschillende kustwandelingen – vijf pareltjes om precies te zijn, het ene traject al uitdagender en zwaarder dan het andere. Minstens even uniek en zo eigen aan dit eiland zijn de – twaalf! – verschillende vulkaanwandelingen, waarvan een, die van Montaña Blanca naar Pico Teide met een overnachting in een trekkershut. Het meest verrassend voor vele zijn de vijf mooie trekkings doorheen de dikke bossen aan de noordzijde van de bergen. Alle wandelingen starten en eindigen in Puerto de la Cruz. ’s Avonds zijn er voor wie wil interessante lezingen en workshops en op de laatste dag een party.

Wandelen op Tenerife - cat-costeras-1680x480

Charmant wandelparadijs

Eén ding kunnen we je alvast verzekeren: deelnemers worden verliefd op het landschap, maar ook op de landelijke tradities, de regionale keuken van het eiland en de heerlijke lokale wijnen – stuk voor stuk traktaties waar je tijdens het wandelfestival volop van kunt genieten. Dit alles in combinatie met de attracties van Tenerife als vakantieparadijs en natuurlijk met Puerto de la Cruz, het charmante stadje van waaruit het event wordt georganiseerd.

Tenerife Walking Festival praktisch

Inschrijven kan vanaf nu. Om een fantastische ervaring voor alle deelnemers te kunnen waarborgen, is het aantal plaatsen beperkt.

Kan je niet op de opgegeven data? Dan is Tenerife natuurlijk sowieso een fijne bestemming voor trekkings en hikes. Op de website van de Toeristische Dienst (gewoon in het Nederlands) vind je zeeën en bergen aan inspiratie.