De Vennhütte: nieuwe berghut in de Belgische Oostkantons

Nieuwe KBF-hut in de Belgische Oostkantons

Einde deze maand opent de Vennhütte, de nieuwe hut in de Belgische Oostkantons van de Klim- en Bergsportfederatie (KBF). De volledig gerenoveerde hut in de mooie gemeente Burg-Reuland is een ideale uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten in de omgeving. 

Berghut in de Belgische Oostkantons

In totaal kunnen er 35 personen slapen in de nieuwe hut in de Belgische Oostkantons. Er zijn kamers van 3, 5 en 8 personen. Daarnaast is er ook mogelijkheid om te kamperen op de weide.

Er is modern sanitair, een goed uitgeruste keuken waar je zelf je maaltijd bereidt, en een gezellige bar. In de hut kook je je avondmaal zelf. Ontbijt en lunchpakketten kunnen voorzien worden als je dit vooraf bestelt en betaalt.

Benieuwd naar de (sportieve) mogelijkheden in de omgeving van Burg-Reuland? Te voet, per fiets of te paard het drielandenpunt verkennen? Neem dan zeker hier een kijkje. 

Adres en reservaties

Am Bahnhof 13, 4790 Burg Reuland
Reserveer alvast jouw slaapplaats online

Word jij binnenkort huttenwirt? 

Op zaterdag 7 en zondag 8 april organiseert de Klim- en Bergsportfederatie een opleidingsweekend voor toekomstige wirten in de Vennhütte. Een wirt is een goede gastheer- of vrouw die verantwoordelijk is voor het beheer van de nieuwe hut in de Belgische Oostkantons (of elders uiteraard).

Heb je interesse om als vrijwillige huttenwacht aan de slag te gaan? Meld je dan zeker aan voor dit opleidingsmoment! Meer informatie lees je hier