Bekende Vlamingen op de loop: Ruben van Gucht

Ruben Van Gucht

Bekende Vlamingen op de loop

Hardlopen een toffe sport? Zeker weten. Ook verschillende Bekenden Vlamingen trekken geregeld hun loopschoenen aan. Sommige van hen zien we zelfs geregeld voorbijlopen. Tijd om een praatje te slaan.

Ruben van Gucht (sportjournalist)

Waar loop je het liefst in eigen land?

Er zijn heel veel mooie plekken, maar ik kan toch nog het meest genieten van de buurt waar ik woon, aan de noordrand van Brussel. Je zit daar zo in de velden, tussen de boerderijen. Ik ken stukjes paden waar ik als ik loop het Atomium zie, en de VRT-toren, maar toch in alle rust kan lopen. Verder zijn er heel wat mooie paden in Breendonck, Malderen en Lippelo.

Wat was je mooiste loopsessie ooit in het buitenland?

Mijn loopschoenen gaan altijd mee, ook als ik werk. Onlangs liep ik bijvoorbeeld langs het meer in Lugano, Zwitserland, een berg op. Wat een uitzicht. En in Rome vertrok ik een keer à l’improviste vanaf het hotel de stad uit. Zo kwam ik op de oude heirbaan van Rome naar Napels terecht, met van die grote plaveien, bomen en oude gebouwen.

Welk hightech-item loopt met jou mee?

Vroeger had ik van die Polar-horloges, altijd de nieuwste modellen. En Jaybirds, draadloze sportoortjes. Maar eigenlijk luister ik het liefst naar de natuur. Recent ben ik terug wat gerichter beginnen trainen. Marathonloper Willem Van Schuerbeeck woont bij mij in de buurt en heeft een schema met hartslagwaarden voor me opgesteld.

Met wie mogen we je altijd op pad sturen?

Met mijn hond. Niet altijd, want ze is nog een beetje jong. Met mijn vorige hond ging ik heel vaak lopen. Je ziet dat beest er ook echt van genieten. En anders met mijn vrouw, soms lopen we samen.

Heb je nog een ultieme loopdroom of -doelstelling?

Ja, ik probeer de Dodentocht tot een beter einde te brengen. Dat is al een paar keer gelukt, maar het kost me toch elke keer erg veel pijn en moeite. Ik heb altijd last van maagproblemen. Ik hoop dat ik ooit toch eens een oplossing vind om de tocht iets comfortabeler uit te lopen.