Bekende Vlamingen op de loop: Sabine Appelmans

Bekende Vlamingen op de loop

Hardlopen een toffe sport? Zeker weten. Ook verschillende Bekenden Vlamingen trekken geregeld hun loopschoenen aan. Sommige van hen zien we zelfs geregeld voorbijlopen. Tijd om een praatje te slaan.

Sabine Appelmans (Tenniscommentator)

Waar loop je het liefst in eigen land?

Mijn favoriete loopgebied is gewoon dichtbij mijn huis. Ik vind het handig om van thuis te kunnen vertrekken, schoenen aan en weg. Er is veel groen en ik kies vaak de mountainbikeroutes. Die zijn wat rustiger en uitdagender om te lopen. Ik loop trouwens niet graag op de loopband, dat vind ik saai.

Wat was je mooiste loopsessie ooit in het buitenland?

In de Algarve is er een prachtige, uitdagende looproute op de rotsen langs de kust. Het is soms wat klimmen, maar dat maakt het net leuk. Ik heb één marathon gelopen, in Valencia. De bedoeling was om New York te lopen, in 2012, maar die werd toen afgelast. Per toeval hoorde ik dat er twee weken later een in Valencia was, vandaar.

Welk hightech-item loopt met jou mee?

Ik loop zelden of nooit met muziek maar gebruik wel mijn Apple Watch. Ik wil graag weten hoeveel ik gelopen heb. Een hartslagmeter heb ik niet nodig. Door ervaring weet ik hoe hoog of laag mijn hartslag ongeveer is.

Met wie mogen we je altijd op pad sturen?

Met mijn vriendinnen. We kletsen gezellig bij en ik merk dat de gesprekken vaak toch anders zijn dan wanneer we niet lopen. Zo doe ik al jaren elke zondagochtend een vaste toer met de buren/vrienden. We lopen ongeveer 9 km, pikken onderweg vrienden op en babbelen tegelijkertijd bij.

Heb je nog een ultieme loopdroom of -doelstelling?

Ik loop vooral om gezond en fit te blijven en dan is 20 km lopen al meer dan genoeg. Daarna wordt de kans op blessures ook groter, voel ik. Ik loop dit jaar voor Kom op tegen Kanker in het team van Saartje Vandendriessche en kijk daar wel naar uit. Lopen voor het goede doel geeft altijd een extra dimensie.