Kompas: Wandelnieuws

Luchtfoto van het Jachthuis St. Hubertus in Nationaal Park de Hoge Veluwe

Op deze stranden mag je wandelen met de hond

Het is voor hondenhouders niet altijd even duidelijk waar aan zee ze terecht kunnen met hun trouwe viervoeter. De regels durven nogal te verschillen van badplaats tot badplaats en er gelden ook andere richtlijnen buiten het seizoen dan in de zomermaanden. Westtoer bracht de wandelmogelijkheden in kaart op www.dekust.be/nl/met-de-hond-aan-zee en geeft ook een overzicht van horecazaken en logies waar hondenliefhebbers welkom zijn.

De Hoge Veluwe wint Europese prijs voor biodiversiteit

Het Nederlandse nationale park De Hoge Veluwe heeft de Belleuropa Award gewonnen, een Europese prijs voor het wildpark met de beste beheerde biodiversiteit. Daarmee liet het 300 andere landgoederen uit de Europese Unie achter zich. De jury vond het bewonderenswaardig hoe het Park open blijft voor een half miljoen bezoekers per jaar en tegelijk enorme inspanningen levert voor natuurbescherming. www.hogeveluwe.nl

Kunst op de waddeneilanden

Leeuwarden mag zit dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa noemen. Ook de Waddeneilanden doen mee aan het event en plaatsen onder de noemer Sense of Place meer dan 25 reusachtige kunstwerken langs hun kustlijn. Eilandhoppers moeten beslist eens een kijkje gaan nemen op Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog en Terschelling. www.friesland.nl en www.wadtodo.nl

Stippel je kustwandeling uit met Google Street View

Twee studenten hadden vorige zomer wel een hele speciale vakantiejob. Ze wandelen het kustwandelnetwerk af met een 360-gradencamera van Google Street View op hun rug en brachten op die manier het 160 kilometer netwerk in beeld. Via de website Google Street View kon je tot nu toe enkel wegen opzoeken die met de auto bereikbaar zijn. Westtoer nam het initiatief om ook de wandelpaden die enkel te voet bereikbaar zijn in beeld te brengen. Ideaal om je kustwandeltocht thuis vanuit je luie zetel uit te stippelen.