Home Bestemmingen Zwaarste ultra’s ter wereld

Zwaarste ultra’s ter wereld

0
Zwaarste ultra’s ter wereld
(c) Patagonia Run

Wanneer jij de hele wereld denkt aan te kunnen hebben wij de perfecte manier voor je gevonden om dat te bewijzen. We zijn op onderzoek gegaan en hebben de vijf zwaarste ultra’s ter wereld voor je op een rijtje gezet. Kun jij het aan om meer dan 20.000 hoogtemeters in 150 uur te overbruggen? Of ploeter je bijna 250 kilometer door het fijne zand in de Marokkaanse Sahara? Laat je je liever teisteren door hevige windvlagen in een non-stop van Death Valley naar Mount Whitney? 

5 van de zwaarste ultra’s ter wereld

  1. Tor de Géants in Italië. 330 kilometer en 24 000 hoogtemeters over 25 bergpassen van meer dan 2000 meter in 150 uur. Dat zegt genoeg. www.tordegeants.it
  2. Marathon des Sables in de Marokkaanse Sahara (vanaf dit jaar ook in Peru!), een stagerun van 247 km. Het alomtegenwoordige superfijne zand, de hitte en een gebrek aan slaapcomfort zijn je vijanden. www.marathondesables.com
  3. The Jungle Ultra in Peru, in 230 km van het Andesgebergte naar het Amazonewoud. Een extreem hoge luchtvochtigheid en allerlei stekende, bijtende en vervelende insecten en dieren zijn hier je deel. beyondtheultimate.co.uk
  4. Badwater 135 in Californië, 217 km en ruim 5800 hoogtemeters non-stop van Death Valley naar Mount Whitney, over drie bergpassen, door hevige windvlagen en in temperaturen die oplopen tot 50 graden. badwater.com
  5. Fat Dog 120 in British Columbia. Veel minder bekend, maar een serieus zware race van 193 km door verbluffend mooie landschappen. Telt 8673 hoogtemeters, dat is 200 minder dan de Mount Everest. www.fatdog120.ca

Zijn de zwaarste ultra’s ter wereld toch net iets te zwaar voor je? Geen enkel probleem want er zijn nog volop andere mogelijkheden, die over het algemeen een stuk makkelijker verteerbaar zijn dan bovengenoemde langeafstandswedstrijden.

Lees zeker ook ons artikel hoe overleef ik een langeafstandswedstrijd voordat je een kijkje neemt in de lijst met wedstrijden van de Ultra-Trail World Tour. Voor 2020 staan er opnieuw tientallen wedstrijden en discovery races van 100 kilometer en meer op het programma, van Kaapstad over Australië tot Hong Kong, en Patagonia over Frankrijk tot Turkije.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee × 1 =