Voorgesteld: Trivio Cirrus fietshelm

Trivio Cirrus - Fietshelm
Trivio Cirrus - Fietshelm

Een gat in het wegdek of medeweggebruikers die even niet opletten, een ongeluk is snel gebeurd. Zorg daarom dat je altijd een helm op hebt. Een helm beschermt niet alleen bij een val of uitstekende takken maar is een volwaardig onderdeel van je fietsuitrusting.

We raden aan om altijd een nieuwe helm te kopen, zo weet je zeker dat er geen verborgen schade is van eerdere accidenten en je goed beschermd bent. Let bij het kiezen van een helm dat deze een CE-keurmerk draagt en voldoet aan de EN 1078-veiligheidseisen van de EU.

Trivio
Het merk Trivio biedt een uitgebreid productassortiment aan voor race-, mountainbike- en trekking, en van fietsonderdelen tot fietshelmen. De fietshelm van het type Cirrus behoort tot de topmodellen van Trivio, en is tevens geschikt voor gebruikt tijdens het skateboarden en rolschaatsen.
De helm weegt slechts 195 gram en is verkrijgbaar in twee kleurcombinaties: wit/zwart en zwart/rood. De ventilatiegaten zorgen voor afkoeling tijdens warme zomerdagen. Niet gevreesd voor invliegende insecten – de helm is voorzien van een handig (uitneembaar) insectennet dat vliegen en andere insecten uit uw helm houdt.

Een fietshelm moet horizontaal en goed passend op je hoofd zitten en dus niet bewegen. Goed afstellen is dan ook belangrijk voor de veiligheid. Kies daarom altijd de goede maat, zo is de Trivio Cirrus beschikbaar in drie maten S (51-54cm), M (54-58cm) en L (58-61cm). Via de bekende draaiknop aan de achterzijde kan de pasvorm verder aangepast worden tot de helm goed vast zit rond het hoofd. De riempjes aan de zijkant stel je af zodat de helm goed blijft zitten. Let er bij het afstellen op dat de riempjes de oren niet bedekken. Tenslotte sluit je de kinband met het kliksysteem, en kun je veilig op pad!

Getest
FarOut Outdoormagazine testte de Trivio Cirrus tijdens een rit over de Vennbahn van Troisvierges (L) naar Aken (D) (120 km – 1000 hoogtemeters) en stelde vast dat de helm een prima draagcomfort heeft en de hele tocht goed op zijn plaats bleef. De aerodynamische vormgeving met ventilatiegaten zorgden voor voldoende verkoeling onderweg. Wat ons betreft een prima bescherming en een mooi design!

Crash Replacement
Trivio biedt een jaar garantie als er onverhoopt gebreken zouden zijn. Bovendien is er een speciale “Crash Replacement”. Indien je toch betrokken raakt bij een ongeluk tijdens het fietsen kun je er van uit gaan dat de helm uw hoofd zo goed mogelijk beschermd. Na een valpartij moet je de helm vervangen om in de toekomst ook beschermd te blijven. Trivio komt je dan financieel tegemoet, door gebruik te maken van het Trivio Crash Replacement programma kun je een aanvraagformulier invullen om een vervangende Trivio helm aan te schaffen voor 50% van de reguliere verkoopsprijs.

Hier vind je meer informatie over de Trivio Cirrus.

De dichtsbijzijnde Trivio-dealer in België vind je op deze kaart