Bike Transalp Oostenrijk-Italië: spectaculaire trails in een fantastisch decor

Bike Transalp Oostenrijk-Italie
(c) Markus Greber

We weten niet waar eerst heen deze zomer. Voor fanatieke mountainbikers is de Bike Transalp Oostenrijk-Italië een pareltje van een uitdaging: de rit start dit jaar op 15 juli in Imst in het Oostenrijkse Tirol en eindigt zeven dagetappes later in het Italiaanse Arco. De route overbrugt 503 km en 18.000 hoogtemeters en is daarmee de zwaarste etappe mountainbike-wedstrijd door de Alpen.

Tekst: Lotte Stevens

In 2018 vindt alweer de 21ste editie van het evenement plaats. Met deelnemers uit meer dan 40 landen is deze race een hoogtepunt in de moutainbikewereld.

Ongeveer 1000 mountainbiketeams van twee personen kunnen zich tijdens de Bike Transalp Oostenrijk-Italië verheugen op uitdagende singletrails, fikse klimpartijen en afdalingen, prachtige bergpassen en romantische dorpjes.

De eerste etappe voert door Nauders am Reschenpass. Van daaruit boldert het traject verder via Livigno, Bormio, Ponte di Legno, Val di Sole en via Chiesetal naar Arco. Pure adrenaline gegarandeerd!

Voor supporters

Voor supporters is deelnemers uitzwaaien of opwachten ook geen straf. Imst bevindt zich in aan de voet van de Lechtal Alpen in Oostenrijk. Zeer geschikt om te wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen en raften, en er zijn ook ontelbare klim- en boulderroutes. Het historische stadje zelf is de thuishaven van vele prachtige herenhuizen, een klooster en een 13e eeuwse burcht.

Arco ligt dan weer aan het Gardameer. Het milde klimaat maakt dat hier palmen, laurierstruiken, olijven en oleanders groeien. Buitensporters vinden hun weg al decennia naar Arco. Vooral mountainbikers en klimmers komen hier aan hun trekken. Must do: een fikse wandeling naar het Castello, de burcht van de graven van Arco, waar een weids panorama over het dal en het Gardameer zich voor je uitvouwt, met in de verte Monte Baldo.

Bike Transalp Oostenrijk-Italië praktisch

  • Wat? Mountainbike-event
  • Waar? Van Imst in het Oostenrijkse Tirol tot Arco in Italië
  • Wanneer? 15-21 juli 2018
  • Info? bike-transalp.de/en/
  • Inschrijven? Dat kan hier

Omdat beelden meer zeggen dan 300 woorden