Home Bestemmingen Fiets of trailrun de berg op tijdens de Ortler Mountain Challenge voor ALS

Fiets of trailrun de berg op tijdens de Ortler Mountain Challenge voor ALS

0
Fiets of trailrun de berg op tijdens de Ortler Mountain Challenge voor ALS

Nog een precies een maand en dan wordt het startschot gegeven van de Ortler Mountain Challenge voor ALS, een internationale sportieve uitdaging georganiseerd door een groepje Belgen ten voordele van de ziekte. Het fiets- en trailrunevent vindt plaats in het weekend van 12-14 juli in Sulden am Ortler in Zuid-Tirol, Italië.

Wat ALS is? ALS of Amyotrofe laterale sclerose is een tamelijk zeldzame neurologische ziekte (in België lijden er continu circa 1000 mensen aan) die gepaard gaat met progressief krachtverlies en verlamming die uiteindelijk leidt tot de dood van de patiënt, door verlamming van de ademhalingsspieren.

Door het organiseren van een sportief evenement wil organisator Een hart voor ALS vzw, oprichter van het Hart voor ALS Fonds, wat weer een onderdeel is van het Leuvens Universiteitsfonds (Prof. Dr. Wim Robberecht en Prof. Philip Van Damme zijn wereldautoriteiten in het ALS onderzoek), het verschil in fysieke conditie benadrukken tussen een gezonde sporter en een ALS-patiënt.

Ortler Mountain Challenge voor ALS

Dit jaar is het de derde editie van de Ortler Mountain Challenge voor ALS. Het concept is eenvoudig: er zijn diverse uitdagingen, van beklimmingen met de fiets tot een marathon, en je kan je eigen programma ‘à la carte’ samenstellen, door te kiezen voor 1, 2 of 3 uitdagingen (fietsen, trailrunnen of een combinatie van beide), naargelang je persoonlijke conditie en interesse. De twee langste trailrunafstanden geven recht op verzamelpunten voor de UTMB (Ultra-Trail du Mont-Blanc).

De Ortler Mountain Challenge gaat door in Sulden am Ortler in Zuid-Tirol, Italië. In deze regio vind je niet alleen een aantal van de hoogste bergtoppen in de Alpen, maar het is ook een prachtige vakantiebestemming tijdens de zomermaanden. Supporters kunnen er naar hartenlust wandelen over bewegwijzerde paden, en genieten van de terrasjes in de talrijke berghutten.

Na Gella Vandecaveye en Niels Albert (2016), en Edward Theuns (2017) treedt Thomas De Gendt aan als nieuwe ambassadeur van de Ortler Mountain Challenge voor ALS 2018. Thomas won in 2012 als eerste Belg de koninginnenrit in de Giro op de Stelvia-col. Sulden am Ortler is voor hem ook al jaren een ideale uitvalsbasis voor hoogtestages en trainingsparcours.

Praktisch


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zes + 14 =