Trailruns in de zomer in België: Runner’s Lab Summer Trail Tour

Trailruns in de zomer in Belgie - Runner's Lab Summer Trail Tour

Echt droog blijft het nog niet, maar het koude weer is toch definitief voorbij. Benieuwd wat je aan trailruns in de zomer in België kan lopen? De Runners’ Lab Summer Trail Tour zet je op weg. Met tien trails van juni tot september is er voor ieder wat wils. 

Trailruns in de zomer in België

Nu donderdag (14 juni) staat de alleerste ‘After work trail’ op het programma in het hartje van het Kluisbos in Kluisbergen. Lopers hebben de keuze uit twee verschillende afstanden (7 of 13 km). Allebei zijn deze voorzien van de nodige hoogtemeters, steile afdalingen en zware beklimmingen. Het event wordt officieel op gang geschoten om 18 uur met een eerste startwave. Tot en met 20 uur volgen er om het halfuur nog 4 startwaves (zodat iedereen na het werk op het gemak kan afzakken naar Kluisbergen), die telkens plaats bieden aan 120 lopers.

Een veelbelovende nieuwkomer is de Scott Enduro Trail op 21 juli in Nisramont (La Roche), een gloednieuw trailconcept voor teams van 3 lopers met daarbij minstens één vrouw. Op het programma staat een fantastisch 100% offroad trailparcours van 20km (760m+) in team af te leggen met 1 individuele tussenopdracht (de supersprint, het enige stukje waar het team niet hoeft samen te blijven en er een individuele tussentijd wordt bijgehouden).

De afsluiter van het seizoen is de Trail du Barrage op 22 september, volgens de organisatoren zelf de mooiste in de hele serie. Dit jaar zijn er twee afstanden: 13km en 27km. Het parcours loopt voor meer dan 90% over single tracks en het aantal meters asfalt is beperkt tot 100m. Het decor van al dit moois is de ongerepte natuur van het Parc Naturel des Deux dOurthes.

Runner’s Lab Summer Trail Tour

Hier het volledige lijstje met trailevents van de Summer Trail Tour

03.06 Naturarun Genk NEW!!
09.06 13/50 MILE Spa
14.06 Afterwork Trail De Kluisberg NEW!
23.06 Trail d’Orval
14-15.07 La Chouffe Trail – Houffalize
21.07 Scott Enduro Trail NEW!
11-12.08 Trail des Fantômes – La Roche
01.09 Petzl Night Trail Vaals
02.09 Vaalserberg Trail
09.09 Trail des Trappistes Chimay
22.09 Trail du Barrage

Kies je trail(s) en schrijf je in op www.trailrunseries.be en/of www.naturarun.be

Eerder (of ook) zin in een adventure race? Dan kan je meedoen aan een Spartacus Run.

Shop Lokaal