Home Anders Outdoor Toplocaties voor deep water solo klimmen in Europa

Toplocaties voor deep water solo klimmen in Europa

0
Toplocaties voor deep water solo klimmen in Europa
(c) Facundo Langbhen performs at the Red Bull Psicobloc at Isla Panichine in Coyhaique, Chile

Deep water solo klimmen wint gestaag aan populariteit. In België blijven we op nog wat op onze honger zitten, maar ver hoef je het niet te zoeken. Maak kennis met enkele toplocaties voor deep water solo klimmen in Europa.

Toplocaties voor deep water solo klimmen in Europa

Bulgarije

Tyulenovo en Kamen Bryag, aan de kust van de Zwarte Zee, zijn erg populaire bestemmingen voor deep water solo. Er liggen zoveel routes, variërend van 5 tot 20 meter hoog, dat zelfs professionals zich een week kunnen bezighouden. Heb je even geen zin om het water in te donderen na je klim, dan kan je ook een droge sessie houden in het nabijgelegen bouldergebied.

Mallorca

Dit Spaanse eiland staat bekend als een van de mooiste spots in Europa voor sportklimmen. Op Mallorca vind je langs de hele kustlijn rotsen en inhammen waar je naar hartenlust kan klimmen boven het warme water van de Middellandse Zee. De kalkstenen kliffen rotsen zijn zo gevormd, dat iedereen wel iets naar zijn gading en niveau vindt, in allerlei hoogtes en moeilijkheidsgraden.

Azoren

De kustlijn van de Portugese Azoren is bezaaid met uitstekende klimmassieven, gevormd door vulkanisch gesteente. De kliffen zijn populair bij klifduikers, maar ondertussen ook een trekpleister voor wie graag klimt zonder touw. De prachtig gevormde baaien zijn een belangrijke reden om naar dit eiland af te zakken. Om de meeste klimmassieven te bereiken, moet je een boot of kano huren. Daardoor waan je je zo in niemandsland, afgezonderd van de buitenwereld.

Zin in meer? Bekijk dan deze beelden uit de oude doos van de Red Bull Psichobloc in Patagonia! Waar de Pou-broertjes en vier van de beste lokale klimmers de ruige kustlijn van Patagonia aanvallen. De Red Bull Psicobloc is een competitief deep water solo event met een twist. Het gaat namelijk niet alleen om wie het best kan klimmen, maar ook om wie het meeste van de vlaggetjes kan verzamelen die op voorhand op verschillende plaatsen in de rotsen zijn neergeplant.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

18 − tien =